Cupcakes arici

2 septembrie 2016Diva in Bucatarie

Cupcakes arici. Preincalazim cuptorul la 180°C. Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam oul si omogenizam.

Pornind de la intrebarea „cu ce ne mai rasfatam copiii?”, a aparut si ideea acestor cupcakes arici. Pe net acum cativa ani era la mare moda tortul in forma de arici, dar acum atractia petrecerilor sunt cupcakes-urile, asa ca ideea mea aduce ceva bun intr-o noua prezentare.

INGREDIENTE:

(6 buc)

Pentru briose:

50 g unt

60 g zahar brun

1 ou

1 lingurita extract de vanilie

100 ml lapte

100 g faina

20 g cacao neagra

1/2 lingurita praf de copt

Pentru decor:

50 g ciocolata neagra

50 g ciocolata cu lapte

70 g frisca lichida

12 bombonele albe

6 picaturi ciocolata

6 linguri fulgi migdale

PREPARARE:

Preincalazim cuptorul la 180°C. Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam oul si omogenizam.

cupcakes-ciocolata-arici-1cupcakes-ciocolata-arici-2

Aromam cu extract de vanilie, adaugam laptele, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt.

cupcakes-ciocolata-arici-3cupcakes-ciocolata-arici-4

Turnam aluatul in formele pentru briose (tapetate cu hartie speciala sau cu ulei si faina) si le coacem 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului).

cupcakes-ciocolata-arici-5cupcakes-ciocolata-arici-6

Le lasam sa se raceasca pe un gratar, timp in care topim la baine marie ciocolata. Cat este calda si topita o mixam rapid cu frisca lichida. O punem la rece 15 minute, apoi cu o lingurita acoperim briosele. Le decoram cu restul ingredientelor astfel incat sa arate ca niste arici.

Sunt simpatice nu-I asa? Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *