Cupcakes arici
Cupcakes arici
Pornind de la intrebarea „cu ce ne mai rasfatam copiii?”, a aparut si ideea acestor cupcakes arici. Pe net acum cativa ani era la mare moda tortul in forma de arici, dar acum atractia petrecerilor sunt cupcakes-urile, asa ca ideea mea aduce ceva bun intr-o noua prezentare.
INGREDIENTE:
(6 buc)
Pentru briose:
50 g unt
60 g zahar brun
1 ou
1 lingurita extract de vanilie
100 ml lapte
100 g faina
20 g cacao neagra
1/2 lingurita praf de copt
Pentru decor:
50 g ciocolata neagra
50 g ciocolata cu lapte
70 g frisca lichida
12 bombonele albe
6 picaturi ciocolata
6 linguri fulgi migdale
PREPARARE:
Preincalazim cuptorul la 180°C. Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam oul si omogenizam.
Aromam cu extract de vanilie, adaugam laptele, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Turnam aluatul in formele pentru briose (tapetate cu hartie speciala sau cu ulei si faina) si le coacem 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului).
Le lasam sa se raceasca pe un gratar, timp in care topim la baine marie ciocolata. Cat este calda si topita o mixam rapid cu frisca lichida. O punem la rece 15 minute, apoi cu o lingurita acoperim briosele. Le decoram cu restul ingredientelor astfel incat sa arate ca niste arici.
Sunt simpatice nu-I asa? Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.
Va invit si pe YouTube
Sunt nostimi tare ariceii tai