Tocanita de hribi cu pui
Tocanita de hribi cu pui
Tocanita de hribi cu pui, pregatita ca in Bucovina, este perfecta pentru pranz sau cina . Aceasta reteta aduce cu ea amintiri din vacanta si ciuperci culese de pe meleaguri de poveste.
INGREDIENTE:
250 g piept de pui
50 ml ulei
50 g unt
500 g hribi
2 cepe mari tocate marunt
1 lingura morcov ras fin
2 catei usturoi pisati
400 ml lapte
1 lingura varfuita faina
300 g smantana grasa
sare
1/4 lingurita boabe piper
PREPARARE:
Spalam hribii, ii curatam, apoi ii taiem cuburi. Topim untul in ulei, apoi prajim puiul taiat fasii sau cuburi mari pana se rumeneste uniform, pe toate partile.
Scoatem puiul din tigaie si calim ceapa cu morcov in acelasi ulei, punand si usturoiul pisat in ultimele 10 secunde de calit. Adaugam hribii, ii calim in jur de 5 minute.
Punem puiul si mai lasam la foc mic in jur de 1 minut, cat sa se imprieteneasca cu hribii, apoi adaugam laptele in care am dizolvat faina, boabe de piper si sare. Lasam pe foc pana incepe sa se ingroase sosul. Luam de pe foc, adaugam smantana grasa, amestecam si mancam imediat cu mamaliga calda.
Pofta buna!
Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube