Oreo cheesecake fara coacere
Oreo cheesecake fara coacere
Un mini cheesecake cu oreo, pregatit special pentru rasfatul baiatului meu, poate fi o sugestie pentru un desert delicios, usor de pregatit, fara coacere.
INGREDIENTE:
(tort cu diametrul de 16 cm)
Pentru baza:
154 g biscuiti Oreo
30 g unt
Pentru crema:
500 g mascarpone
60 g zahar pudra
150 ml smantana pentru frisca
100 g biscuiti Oreo rupti in bucatele medii
13 g gelatina praf
30 ml lapte
Pentru decor:
3-4 biscuiti Oreo
PREPARARE:
Cu ajutorul unui robot / mixer vertical maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit. Ii punem in forma de tort cu pereti detasabili, apasam usor si dam la rece pana pregatim crema.
Mixam frisca lichida cu o lingurita zahar pudra pana se intareste, dar nu prea tare – sa nu devina ca untul. Punem gelatina intr-un vas, o hidratam cu lapte si o lasam sa astepte.
Mixam mascarpone cu zahar pudra. Punem apoi gelatina la baine-marie. In momentul in care se dizolva adaugam 2 linguri din mascarpone peste gelatina, amestecam si turnam totul peste restul de mascarpone. Mixam imediat, la viteza mare. Adugam frisca, omogenizam, pastram 2-3 linguri din crema in alt vas, apoi punem biscuitii rupti si amestecam.
Turnam crema de mascarpone cu oreo peste blat si acoperim cu crema simpla, pastrata separat. Nivelam si lasam cheesecake-ul 4-6 ore la frigider inainte de a fi servit!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Va invit sa urmariti si pe canalul de YouTube
Multumesc,
Ioana Capa pentru poza!
Delicioasa reteta!
Exact asta avem si noi la desert, doar ca m-am straduit sa fac o varianta mai dietetica pt ca am in familie persoane care tin regim. Am folosit urda si iaurt.
Imi place teribil Oreo ala zambaret 🙂 Pupici!
Oreo acela era pentru Harry. 🙂 Te pup!
Foarte atrăgătoare și cred că și foarte delicioasă.
Multumesc!
Minunata! 😉
Buna, pentru o tava cu diametrul de 32 cm dublam cantitatile? Oricum, arata minunat! Felicitari pentru tot ceea ce faci!
Wow, ce mare este tava ta!! Vei inmulti cu 2.5 sau chiar 3 cantitatile mele, volumul este mai mare. Cantitati dublate merg pentru o tava de 24-26 cm diamtru.
Hmmm….eu sunt curioasa ce tava ai tu de doar 16 cm diametru. Iese un mini tort. Abia aștept sa îl fac.
Ce bine arata , Felicitari
multumesc!