Supa crema de galbiori
Supa crema de galbiori. Supa crema de galbiori, fina si gustoasa, cu galbiori cumparati in vacanta din Bucovina. Servita cu galuste din paine, devine una din cele mai iubite retete.
Supa crema de galbiori, fina si gustoasa, cu galbiori cumparati in vacanta din Bucovina. Servita cu galuste din paine, devine una din cele mai iubite retete.
INGREDIENTE:
600 g galbiori
1 ceapa mare
1 lingura varfuita morcov ras fin
1 catel usturoi mare
1 l supa legume/ apa
150 ml smantana gatit
1 lingurita rasa faina
150 g smantana grasa
sare
piper
PREPARARE:
Spalam foarte bine galbiorii. Intr-o tigaie calim ceapa cu morcovul ras, adaugam usturoiul pisat, apoi galbiorii si calim totul in jur de 5 minute.
In acest moment punem separat, pentru decor, cateva ciupercute mici. Adaugam supa limpede de legume (de preferat facuta de noi, dar daca folosim supa din cuburi nu mai adaugam sare in preparatul nostru). Fierbem supa cu ciuperci 7-10 minute la foc mediu, asezonand cu sare si piper, iar in ultimile 2 minute adaugam smantana lichida in care am dizolvat faina.
Luam de pe foc si pasam intr-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical. La final adaugam smantana grasa si amestecam bine.
O mancam imediat, cu galuste din paine sau crutoane.
Pofta buna!