Prajitura din albusuri cu visine

14 iulie 2016Diva in Bucatarie

Prajitura din albusuri cu visine. Mixam albusurile un un praf de sare pana isi maresc volumul si se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul. Mixam pana obtinem o bezea foarte tare.

Prajitura din albusuri cu visine este genul acela de dulcegarie incredibil de buna, realizata din „resturi”. Imi raman mereu albusuri de la alte prajituri ce au in componenta creme de vanilie (se folosesc doar galbenusurile), iar eu nu prea arunc nimic – albusurile se pot pastra foarte bine in congelator si se dezgheata in frigider sau la temperatura camerei cand ne grabim.  Alte deserturi din albusuri gasiti aici.

INGREDIENTE:

(pentru o forma cu diam. 22 cm)

6 albusuri de la oua mari (cat intra intr-o cana de 250 ml)

200 g zahar (cat intra in cana cu care am masurat albusurile)

150 g faina (aceeasi cana pe post de sistem de masurare) + 2 linguri

1 lingura cacao neagra

coaja rasa de lamaie

100 ml ulei (1/2 cana)

1 cana visine (fara samburi)

PREPARARE:

Mixam albusurile un un praf de sare pana isi maresc volumul si se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul. Mixam pana obtinem o bezea foarte tare.

Turnam uleiul si amestecam cu o spatula sau o lingura, coaja rasa de lamiae si la final adaugam in ploaie faina si omogenizam amestecand usor, de jos in sus.

prajitura-albusuri-cu-visine-1prajitura-albusuri-cu-visine-2

Oprim 2 linguri din compozitie, restul il punem intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina. Aluatul pastrat il amestecam cu cacao, il punem peste aluatul alb in fasii si realizam cu un cutit sau un bat de frigaruie efectul de marmorat. Partea visinelor prin care s-a scos samburele o inmuiem in faina, ceea ce ne va ajuta sa pastram fructele la suprafata, apoi le aranjam pe blat.

prajitura-albusuri-cu-visine-3prajitura-albusuri-cu-visine-4

Coacem prajitura din albusuri cu visine in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare) sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem portiona.

Delicioasa!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De fiecare data dupa ce intru pe blogul tau raman cu o pofta de dulce pe care nu pot s-o stapanesc cu nicio prajitura cumparata. Cred ca ma apuc de gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *