Placinta cu ciuperci – reteta de post / vegana
Placinta cu ciuperci – reteta de post / vegana. Se pregateste foarte usor si are o proportie mare de ingrediente sanatoase (bio).
Daca vrei sa sti cum poti sa gatesti placinta de post cu ciuperci, atunci reteta aceasta iti va satisface toate curiozitatile si vei te vei rasfata cu un preparat simplu, de post, usor de pregatit. Este perfecta pe post de gustare, aperitiv sau poate fi o idee pentru cina.
Ce putem sa mancam bun si de post? O placinta cu ciuperci de post, umplutura fiind cremoasa si gustoasa, potrivita pentru perioada in care renuntam la carne fie pentru ca avem un regim de viata vegan -vegetarian, fie ca tinem post.
Se pregateste foarte usor si are o proportie mare de ingrediente sanatoase (bio).
Nu are margarina! Uleiul de floarea soarelui este perfect pentru aceasta reteta. Un aluat de casa din aluat dospit este o sugestie buna pentru aceasta placinta cu ciuperci de post.
Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete cu ciuperci de post va invitsa dati click aici. Veti fi directionati catre colectia de retete cu ciuperci de post si va asigur ca aveti de unde alege. Am pregatit tocanite, supa crema, ciupercu implute, retete de paste fara ou cu ciuperci si multe altele.
Acum va las sa vadeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru placinta cu ciuperci – reteta de post / vegana.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
300 g faina
12 g drojdie proaspata
140 ml apa minerala
2 linguri ulei de masline
1 praf de sare
Pentru umplutura:
480 g ciuperci (3 borcane ciuperci conservate)
1 catel mare usturoi pisat
1 ceapa medie
1 lingura morcov ras
1 lingurita telina rasa
4 linguri ulei
1 lingura faina
150 ml lapte orez
sare
piper proaspat macinat
1 varf cutit nucsoara
1 varf cutit scortisoara
cateva fire patrunjel verde
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput aluatul: punem faina cu 1 lingurita sare intr-un bol si facem in mijlocul ei o mica gaura. Dizolvam intr-o ceasca drojdia cu 40 ml apa minerala incalzita putin. O turnam in gaura facuta in faina si o lasam sa dospeasca. Adaugam restul de apa minerala incalzita putin, framantam putin aluatul, apoi adaugam uleiul de masline. Continuam sa framantam pana devine neted si nu se lipeste de maini, apoi il lasam in loc cald sa isi dubleze volumul.
Cat timp aluatul dospeste, noi calim in 2 linguri ulei ceapa cu morcovul si telina. Separat, calim ciupercile tocate in 2 linguri ulei, iar la final adaugam usturoiul pisat, sare, piper proaspat macinat si un varf cutit scortisoara.
Pregatim un sos béchamel vegan calind putin 1 lingura rasa faina in 2 linguri ulei. Adaugam treptat laptele de orez, pana o dizolvam, apoi lasam la foc mic pana obtinem consistenta unei creme. Luam de pe foc, asezonam cu sare, piper si putina nucsoara rasa. Amestecam ceapa cu morcovi si telina cu ciupercile calite, adaugam sosul béchamel si patrunjel verde proaspat tocat.
Impartim aluatul in proportie de 40 si 60%. Partea mai mare o intindem si o punem in tava, punem ciupercile peste aceasta si acoperim cu restul de aluat intins. Din loc in loc facem mici gauri cu un cutit pentru ca partea umeda din umplutura sa se evapore si aceasta sa devina compacta.
Coacem placinta timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Pofta buna!