Marinata simpla cu usturoi si cimbrisor
Marinata simpla cu usturoi si cimbrisor. Pornim aparatul de 3 ori, lasam inca 10 minute carnea in caserola, apoi o putem scoate si o pregatim.

Daca vrem sa ii surprindem pe cei dragi cu o friptura suculenta, gustoasa, asa cum nu au mai mancat pana acum, putem pregati o marinata rapida cu usturoi si cimbrisor, realizata cu ajutorul caserolei de marinare de la Food Saver. Pe cat de simpla este marinata, pe atat de gustos este rezultatul. In plus, nu avem nevoie de multe ore de asteptare, carnea isi deschide porii si absoarbe aromele si condimentele mai repede. Cu marinata aceasta putem pregati spata de miel (miel, oaie, berbecut) la cuptor sau putem sa o folosim pentru stufat, una din retetele preferate in aceasta perioada.
INGREDIENTE:
5 linguri ulei masline
1 lingura vin alb sec
1 lingurita suc lamaie
3 catei mari de usturoi pisati
PREPARARE:
Pisam usturoiul, apoi il punem intr-un bol cu ulei si suc de lamaie.
Punem carnea spalata bine in caserola pentru marinare rapida, turnam marinata peste carne, presaram cimbrisorul, apoi intoarcem carnea astfel incat sa fie unsa uniform, peste tot cu usturoi si cimbrisor.
Caserola este dotata cu o supapa legata de aparatul de vidat printr-un furtun. Punem capacul, verificam daca este inchisa etans, punem butonul in dreptul semnului inchis si pornim aparatul pentru a vida marinata si carnea.
Pornim aparatul de 3 ori, lasam inca 10 minute carnea in caserola, apoi o putem scoate si o pregatim.
Iese o friptura delicioasa la cuptor sau putem sa facem stufat cu carne de miel frageda si aromata.
Ma gasti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasti daca apatii aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.