Supa crema de cartofi de post

1 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Supa crema de cartofi de post.

Supa crema de cartofi de post

Supa crema de cartofi de post (vegana) este atat de gustoasa incat nici nu iti vine a crede ca nu are smantana clasica in compozitie. Parfumata, usor aromata, sanatoasa si usor de pregatit, aceasta supa crema de cartofi va trece cu siguranta in categoria supelor preferate.

INGREDIENTE:

4 cartofi medii-mari

2 morcovi tineri, mici

1 felie mica si subtire de telina

1 ceapa medie

1 catel usturoi

1 frunza dafin

1 lingura vegeta bio

200 ml crema de orez sau alta smantana vegetala

1 varf cutit praf de usturoi

1 varf cutit praf de ghimbir

1 varf cutit nucsoara macinata

sare

cateva boabe de piper

piper proaspat macinat

1.4 l apa calda

patrunjel pentru servit

Mod de preparare supa crema de cartofi de post

Punem la fiert in apa calda cartofii taiati in bucati mari (fiecare cartof il taiem in 3-4 bucati), morcovii taiati fasii subtiri, ceapa, 1 catel usturoi curatat, telina, frunza dafin, boabe piper. Dupa 10-15 minute de fiert, adaugam vegeta bio si lasam la foc mic-mediu pana sunt fierte legumele. Apa va scadea destul de mult, dar nu adaugam decat daca vrem o supa crema foarte lichida.

supa-crema-de-cartofi-de-post-1supa-crema-de-cartofi-de-post-2

Luam de pe foc cand s-au fiert legumele si punem in robot sau in mixerul vertical cartofii cu morcovi, telina si jumatate din lichidul ramas (avand grija sa nu punem boabele de piper, frunza de dafin, usturoiul si ceapa fierte). Daca folosim mixer vertical vom pasa de mai multe ori, nu va intra totul intr-o singura transa. Adaugam crema de orez (sau alta smantana vegetala), sare, piper proaspat macinat, foarte putin praf de usturoi, nucsoara si ghimbir sub forma de pudra (trebuie sa obtinem o aroma discreta).

Mancam imediat, cu putin patrunjel verde presarat.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *