Pasca cu branza si aluat umplut

1 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Pasca cu branza si aluat umplut

Pasca cu branza si aluat umplut

Pasca cu branza si aluat umplut

Pasca cu branza si aluat umplut – o reteta inspirata de Florentina Avram, autoarea blogului Retete fel de fel, a fost deliciul sarbatorilor Pascale din acest an.

Noua ne-a placut foarte mult, asa ca va invit si pe voi sa o incercati!

Ingrediente:

Pentru aluat:

280 g faina

130 ml lapte

50 g zahar

2 galbenusuri

40 g unt

15 g drojdie proaspata

un praf de sare

coaja rasa de portocala

Pentru umplutura aluat:

2 albusuri

50 g zahar

25 g cacao neagra

80 g nuci macinate

Pentru umplutura cu branza:

900 g branza de vaci

200 g zahar

2 oua + 3 galbenusuri

5 linguri gris

2 linguri amidon

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita pasta de vanilie

100 g stafide

Mod de preparare pasca cu branza si aluat umplut:

Incepem sa pregatim aluatul, avand grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte de a incepe lucrul.  Punem drojdia cu o lingura zahar,  o lingura faina si putin lapte la dospit.  Cernem faina, o amestecam cu zaharul si o punem intr-un vas incapator, apoi adaugam drojdia. Adaugam galbenusurile si coaja rasa de portocale, untul topit si racit, iar la final restul de lapte cald.

pasca-cu-branza-si-aluat-umplut-aluat1pasca-cu-branza-si-aluat-umplut-aluat2

Adaugam restul de lapte cald, framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si il lasam sa creasca in loc cald, ferit de curent. In acest timp pregatim umplutura aluatului amestecand ingredientele mentionate pana se omogenizeaza. Intindem aluatul, il acoperim cu umplutura, rulam, apoi taiem rulouri de marime egala. Le punem in tava lasand distanta intre ele si lasam sa creasca in jur de 30 minute, in loc cald.

pasca-cu-aluat-umplut-2pasca-cu-aluat-umplut-3

Pentru topping pregatim crema de branza amestecand toate ingredientele, doar stafidele le vom adauga la final. Turnam crema de branza peste rulourile de aluat cu crema.

pasca-cu-aluat-umplut-4pasca-cu-aluat-umplut-5

Coacem pasca cu branza si aluat umplut in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 60 minute sau pana crema de branza devine ferma. O lasam sa se raceasca in forma primele 30-45 minute, apoi putem sa o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.

pasca-cu-branza-si-aluat-umplut-0

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *