Pasca cu branza si aluat umplut
Pasca cu branza si aluat umplut
Pasca cu branza si aluat umplut
Pasca cu branza si aluat umplut – o reteta inspirata de Florentina Avram, autoarea blogului Retete fel de fel, a fost deliciul sarbatorilor Pascale din acest an.
Noua ne-a placut foarte mult, asa ca va invit si pe voi sa o incercati!
Ingrediente:
Pentru aluat:
280 g faina
130 ml lapte
50 g zahar
2 galbenusuri
40 g unt
15 g drojdie proaspata
un praf de sare
coaja rasa de portocala
Pentru umplutura aluat:
2 albusuri
50 g zahar
25 g cacao neagra
80 g nuci macinate
Pentru umplutura cu branza:
900 g branza de vaci
200 g zahar
2 oua + 3 galbenusuri
5 linguri gris
2 linguri amidon
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita pasta de vanilie
100 g stafide
Mod de preparare pasca cu branza si aluat umplut:
Incepem sa pregatim aluatul, avand grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte de a incepe lucrul. Punem drojdia cu o lingura zahar, o lingura faina si putin lapte la dospit. Cernem faina, o amestecam cu zaharul si o punem intr-un vas incapator, apoi adaugam drojdia. Adaugam galbenusurile si coaja rasa de portocale, untul topit si racit, iar la final restul de lapte cald.
Adaugam restul de lapte cald, framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si il lasam sa creasca in loc cald, ferit de curent. In acest timp pregatim umplutura aluatului amestecand ingredientele mentionate pana se omogenizeaza. Intindem aluatul, il acoperim cu umplutura, rulam, apoi taiem rulouri de marime egala. Le punem in tava lasand distanta intre ele si lasam sa creasca in jur de 30 minute, in loc cald.
Pentru topping pregatim crema de branza amestecand toate ingredientele, doar stafidele le vom adauga la final. Turnam crema de branza peste rulourile de aluat cu crema.
Coacem pasca cu branza si aluat umplut in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 60 minute sau pana crema de branza devine ferma. O lasam sa se raceasca in forma primele 30-45 minute, apoi putem sa o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de youtube
Ma bucur mult ca ai incercat-o.Arata minunat! <3
A fost foarte buna! Multumesc pentru inspiratie! <3
Este minunata.
Multumesc!