Somon la gratar cu sos cremos de ciuperci

20 februarie 2016Diva in Bucatarie

Somon la gratar cu sos cremos de ciuperci. Somon la gratar cu sos cremos de ciuperci merge perfect la pranz sau cina.

Somon la gratar cu sos cremos de ciuperci merge perfect la pranz sau cina.

In functie de gust poti adauga mai mult suc de lamaie sau sos tahini, poti inlocui smantana grasa cu smantana pentru gatit sau mararul poate fi inlocuit de patrunjel.

Ideea de baza ramane insa cea prezentata mai jos.

Alte retete cu somon gasesti aici.

Mai multe sfaturi pentru a gati un peste la gratar iti las aici.

somon-cu-sos-cremos-de-ciuperci-o

Iata lista de ingrediente si modul de preparae pentru reteta de somon la gratar cu sos cremos de ciuperci:

 Ingrediente somon la gratar cu sos cremos de ciuperci :

2 bucati file de somon (500 g)

280 g ciuperci – conserva

1 ceapa mica

3 catei usturoi

1 lingura suc lamaie

1/2 lingurita coaja rasa lamiae

150-200 g smantana

1 lingurita sos tahini

sare

piper (cu lamaie)

1/2 legatura marar

Mod de preparare somon la gratar cu sos cremos de ciuperci :

Scurgem ciupercile apoi le maruntim cu ajutorul unui mixer vertical sau un robot.

somon-cu-sos-cremos-de-ciuperci-1somon-cu-sos-cremos-de-ciuperci-2

Calim o ceapa foarte mica tocata marunt, adaugam  2 catei usturoi pisati si ciupercile.

Asezonam cu sare si piper si lasam pe foc inca 2 minute (amestecand in acest timp din cand in cand), apoi luam tigaia de pe aragaz.

Cand se racesc ciupercile le pasam cu smantana, tahini. suc de lamaie, 1 catel usturoi pisat si coaja rasa de lamaie.

somon-cu-sos-cremos-de-ciuperci-3somon-cu-sos-cremos-de-ciuperci-4

Adaugam mararul tocat si amestecam. Prajim somonul la gratar pe ambele parti, apoi il mancam cu sosul de ciuperci si o garnitura din orez sau legume la gratar.

somon-cu-sos-cremos-de-ciuperci-5somon-cu-sos-cremos-de-ciuperci-6

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *