Pestele la gratar insotit de sos cremos de ciuperci merge perfect la pranz sau cina. In functie de gust putem adauga mai mult suc de lamaie sau sos tahini, putem inlocui smantana grasa cu smantana pentru gatit sau mararul poate fi inlocuit de patrunjel. Ideea de baza ramane insa cea prezentata mai jos.
Alte retete cu somon gasiti aici.
INGREDIENTE:
2 bucati file de somon (500 g)
280 g ciuperci – conserva
1 ceapa mica
3 catei usturoi
1 lingura suc lamaie
1/2 lingurita coaja rasa lamiae
150-200 g smantana
1 lingurita sos tahini
sare
piper (cu lamaie)
1/2 legatura marar
PREPARARE:
Scurgem ciupercile apoi le maruntim cu ajutorul unui mixer vertical sau un robot.
Calim o ceapa foarte mica tocata marunt, adaugam 2 catei usturoi pisati si ciupercile. Asezonam cu sare si piper si lasam pe foc inca 2 minute (amestecand in acest timp din cand in cand), apoi luam tigaia de pe aragaz. Cand se racesc ciupercile le pasam cu smantana, tahini. suc de lamaie, 1 catel usturoi pisat si coaja rasa de lamaie.
Adaugam mararul tocat si amestecam. Prajim somonul la gratar pe ambele parti, apoi il mancam cu sosul de ciuperci si o garnitura din orez sau legume la gratar.
Pofta buna!
O sa fac si eu sper sa-mi placa.
Buna ziua, ati incercat reteta cu acest tip de somon? https://www.catalomat.ro/kaufland/pliant-nou-de-miercuri-25-10-2017/?page=12#preview Ii schimba gustul?
sunt rondele… adica acelasi tip de peste, taiat altfel. 🙂