Paste cu sos ragu alla bolognese vegetarian
Paste cu sos ragu alla bolognese vegetarian

Paste cu sos ragu alla bolognese vegetarian, reteta savuroasa
Fie ca avem un regim de viata vegetarian, fie ca suntem in post, o portie de paste cu sos ragu Bolognese vegetarian poate fi o solutie gustoasa, foarte usor de preparat si mai ales sanatoasa.
INGREDIENTE:
400 g paste fara oua
6-8 rosii cherry
1 catel usturoi
1 ardei iute
2 linguri ulei
Pentru sos:
2 linguri ulei
1 ceapa mica
2 linguri telina rasa fin
2 linguri morcovi ras fin
150 g linte rosie bio
500 ml supa legume/apa
300 ml suc rosii
1 lingurita bulion
3 catei usturoi pisati
1 lingurita oregano
1 praf scortisoara
sare
piper proaspat macinat
Pentru servit:
parmezan ras (sau branza vegana lasata la uscat in frigider cateva zile)
frunze de busuioc
Mod de preparare paste cu sos ragu alla bolognese vegetarian:
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp punem la fiert lintea si separat calim in 2 linguri ulei ceapa tocata marunt, telina si morcovul. Adaugam sucul de rosii, bulionul, cateii de usturoi pisati, oregano, sare, piper proaspat macinat, un varf cutit scortisoara, lasam sa fiarba impreuna in jur de 2-3 minute, apoi punem lintea fiarta si scursa peste acestea si amestecam.
Lasam la foc mic in jur de 5 minute, amestecand din cand in cand. Scurgem pastele, calim in 2 linguri ulei ardeiul iute si usturoiul taiate pe jumatate, le scoatem si calim rosiile taiate in jumatate.
Punem sosul peste paste, adaugam cateva rosii calite, parmezan ras (poate fi branza vegana lasata la uscat in frigider cateva zile) si frunze de busuioc.
Pofta buna!