Din fericire aceasta leguma este una din preferata majoritatii familiei noastre, iar cei care nu o mananca pentru ca ” nu le place” desi nici nu au gustat-o, ar trebui sa ii dea mai multe sanse, caci beneficiile ei vor avea grija de organismul lor mai mult decat o fac acestia. As spune ca este prietenul lor cel mai bun, dar inca nu stiu.
Copiii invatati de mici cu aceasta leguma cu siguranta vor adora aceasta reteta.
INGREDIENTE:
(pentru 4-5 persoane)
500 g paste tip ravioli cu branza
500 g broccoli
20 g unt
100 g branza gorgonzola
250 g mozzarella
200 ml smantana lichida
100 g smantana grasa
sare
piper
Pentru servit:
parmezan ras
PREPARARE:
Punem la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp fierbem buchetelele de broccoli cat sa ramana al-dente, apoi le scurgem. Topim untul, apoi adaugam gorgonzola.
O lasam in jur de 1 minut, apoi adaugam mozzarella. Amestecam continuu, pana se omogenizeaza, apoi adaugam smantana lichida, sare si piper proaspat macinat. Avem grija sa amestecam bine si dupa 2 minute oprim focul.
Scurgem pastele, le amestecam usor cu smantana grasa, apoi adaugam crema de branza si buchetelele de broccoli (pastram 4-5 pentru fiecare farfurie).
Amestecam si mancam imediat, adaugand in farfurie parmezan ras.
Pofta buna!
Comentarii