„wellington” vegetarian cu ciuperci si merisoare

2 ianuarie 2016Diva in Bucatarie

„wellington” vegetarian cu ciuperci si merisoare. Calim ciupercile si ceapa tocata julien in utul topit cu ulei, apoi le lasam sa se scurga lichidul lasat. Fierbem orezul in apa, apoi il scurgem.

„Wellington” vegetarian cu ciuperci este o alternativa vegetriana a celebrului Wellington cu vita. Este gustos, usor de facut si poate fi servit la orice masa sau pe post de gustare in pachetelul de la birou.

INGREDIENTE:

(pentru o tava 10*20 cm)

500 g ciuperci

1 ceapa medie

30 g unt

2 linguri ulei

50 orez

100 ml apa

1/2 legatura patrunjel

30 g merisoare

3 oua

60 g mozzarella rasa

1/4 lingurita turmeric

1 varf cutit scortisoara

sare

piper proaspat macinat

400 g aluat foietaj

1-2 lingurite seminte de susan

PREPARARE:

Calim ciupercile si ceapa tocata julien in utul topit cu ulei, apoi le lasam sa se scurga lichidul lasat. Fierbem orezul in apa, apoi il scurgem.

wellington-vegetarian-cu-ciuperci-1wellington-vegetarian-cu-ciuperci-2

Amestecam orezul cu ciupercile si ceapa, adaugam patrunjelul si condimentele si amestecam. Adaugam 2 oua, merisoare, apoi amestecam pana la omogenizare.

wellington-vegetarian-cu-ciuperci-3wellington-vegetarian-cu-ciuperci-4

Ultimul ingredient adaugat este mozzarella. Aranjam aluatul de foietaj in tava (10*20cm) astfel incat sa ne ramana o latura mai mare cu care vom acoperi, punem compozitia de ciuperci, acoperim si din aluatul ramas realizam un decor. Intepam cu o scobitoare aluatul din loc in loc astfel incat sa nu creasca foarte mult.

Ungem cu un ou batut, presaram seminte de susan si coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de o ora. Daca lasa lichid in timpul coacerii, il vom scurge.

wellington-vegetarian-cu-ciuperci-7wellington-vegetarian-cu-ciuperci-8

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *