Wellington vegetarian cu ciuperci si merisoare

2 ianuarie 2016Diva in Bucatarie

Wellington vegetarian cu ciuperci si merisoare.

Wellington vegetarian cu ciuperci este o alternativa vegetriana a celebrului Wellington cu vita. Este gustos, usor de facut si poate fi servit la orice masa sau pe post de gustare in pachetelul de la birou.

INGREDIENTE:

(pentru o tava 10*20 cm)

500 g ciuperci

1 ceapa medie

30 g unt

2 linguri ulei

50 orez

100 ml apa

1/2 legatura patrunjel

30 g merisoare

3 oua

60 g mozzarella rasa

1/4 lingurita turmeric

1 varf cutit scortisoara

sare

piper proaspat macinat

400 g aluat foietaj

1-2 lingurite seminte de susan

PREPARARE:

Calim ciupercile si ceapa tocata julien in utul topit cu ulei, apoi le lasam sa se scurga lichidul lasat. Fierbem orezul in apa, apoi il scurgem.

wellington-vegetarian-cu-ciuperci-1wellington-vegetarian-cu-ciuperci-2

Amestecam orezul cu ciupercile si ceapa, adaugam patrunjelul si condimentele si amestecam. Adaugam 2 oua, merisoare, apoi amestecam pana la omogenizare.

wellington-vegetarian-cu-ciuperci-3wellington-vegetarian-cu-ciuperci-4

Ultimul ingredient adaugat este mozzarella. Aranjam aluatul de foietaj in tava (10*20cm) astfel incat sa ne ramana o latura mai mare cu care vom acoperi, punem compozitia de ciuperci, acoperim si din aluatul ramas realizam un decor. Intepam cu o scobitoare aluatul din loc in loc astfel incat sa nu creasca foarte mult.

Ungem cu un ou batut, presaram seminte de susan si coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de o ora. Daca lasa lichid in timpul coacerii, il vom scurge.

wellington-vegetarian-cu-ciuperci-7wellington-vegetarian-cu-ciuperci-8

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *