Tort de ciocolata cu crema Amarula
Tort de ciocolata cu crema Amarula
Tort de ciocolata cu crema Amarula
De sarbatori sau la petreceri ar merge un tort aromat cu alcool, asa cum este crema Amarula (un fel de Irish Cream).
INGREDIENTE:
Pentru 3 blaturi cu diametrul 24 cm:
100 g ciocolata neagra
30 g unt
50 ml ulei
120 ml cafea tare (espresso)
220 g zahar
6 oua
250 ml lapte batut
120 g cacao
320 g faina
15 g praf de copt
2 g esenta de rom
Pentru crema:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata negra
100 g unt
4 galbenusuri
150 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat bourbon
150 ml Amarula (putem inlocui cu Irish Cream)
15 g gelatina praf
250 g mascarpone
300 ml frisca
Pentru sirop:
150 ml apa
2 linguri zahar
2 linguri amarula
Pentru decor:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
optional : biscuiti oreo, decoruri din zahar
PREPARARE:
Cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat, cacao si cele doua tipuri de zahar – astfel incat faina sau praful de cacao sa nu ramana cu bulgarasi. Separat, batem galbenusurile cu laptele batut.
Topim ciocolata cu untul si uleiul la baine marie, apoi adaugam cafeaua si amestecam. Punem ouale peste ciocolata putin racita, apoi incorporam faina cu cacao si zahar.
Impartim aluatul in 3 tavi si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pana trec testul cu scobitoarea.
Pentru a pregati crema punem ciocolata cu lapte si cea neagra impreuna cu untul la baine marie pana se topesc. Amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi le punem peste ciocolata, mixam usor si lasam la baine marie inca 2 minute.
Adaugam amarula si mixam. Lasam la baine marie pana crema devine consistenta, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Hidratam gelatina cu 100 ml frisca lichida. Dupa 5 minute o punem la baine marie pana devine compozitia foarte lichida si o turnam peste crema. Amestecam foarte bine, la viteza mare. Mixam restul de frisca cu zahar si zahar vanilat pana se intareste. Cand crema de ciocolata cu irish cream s-a racit incorporam mascarpone, apoi frisca. Lasam crema 10-15 minute la rece.
Trecem la asamblarea tortului. Taiem blaturile astfel incat sa fie drepte in partea superioara, le insiropam usor, apoi punem crema, pe fiecare blat, avand grija sa pastram si pentru decorul exterior al tortului. Topim ciocolata pentru decor la baine marie si o pune peste tort. Lasam tortul la rece cateva ore (5-6) apoi putem sa il taiem.
Delicios!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube
Superrrrr ciocolatosss! 😉