Pizza coronita de Craciun
Pizza coronita de craciun. Ungem blatul cu sosul de rosii, presaram oregano, condimentam cu putina sare si piper.
O pizza in forma de coronita, decorata ca pentru Craciun, merge la fix pentru cina in perioada aceasta. Copiii vor fi cei mai fericiti, desi trebuie sa recunosc ca eu am fost cea care a poftit mai mult la aceasta „pizza coronita de Craciun”.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
250 g faina + faina pentru masa de lucru
10 g drojdie proaspata (3 g drojdie uscata)
15 ml ulei masline
5 g sare
1 lingurita zahar
150-170 ml apa calda
Pentru topping:
1 ceasca suc gros de rosii
1 lingurita oregano
1 varf cutit sare
piper proaspat macinat
120 g mozzarella rasa
6-8 felii carnati proaspeti de casa
1 lingura ulei
6-8 felii salam Chorizo
2 linguri masline feliate
2 linguri ciuperci tocate
1 lingura ardei rosu tocat + felii pentru decor tip fundita
1 lingura ardei verde tocat
PREPARARE:
Pregatim blatul: punem drojdia cu zahar, doua linguri faina si 100 ml apa calda intr-un castron si lasam sa dospeasca 10-15 minute, apoi o incorporam in faina amestecata cu sare. Adaugam restul de apa calda si uleiul de masline, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul, apoi intindem daca se poate cu mana, in forma rotunda. Daca folosim un sucitor lasam aluatul inca 20 minute sa se odihneasca. Calim foarte putin feliile de carnat proaspat. Decupam cu un pahar mijlocul si il indepartam.
Ungem blatul cu sosul de rosii, presaram oregano, condimentam cu putina sare si piper.
Peste acestea preasarm mozzarella rasa, apoi continuam cu restul ingredientelor din topping incercand sa realizam un aspect frumos.
Coacem pizza pe programul special de pizza sau la 240°C, timp de 20-25 minute.
O scoatem din cuptor, o punem pe platou si gata, putem manca!
Pofta buna!
Bunaaaaa! 😉