Pere fierte in vin rosu cu crema mascarpone

29 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Pere fierte in vin rosu cu crema mascarpone. Mixam frisca cu zaharul pudra pana devine o crema tare, apoi o mixam cu mascarpone si Nutella.

Un desert de sezon, usor de pregatit, delicios, aceste pere posate in vin rosu aromat arata sensational. Iar gustul divin, light, fara sa ma faca sa ma simt vinovata pentru pofte de dulce la ceas de seara.

INGREDIENTE:

4 pere coapte

200 ml vin rosu

sucul de la 2 portocale mari

sucul de la 1 lamaie

1 steluta anason

1 bat scortisoara

1 pastaie vanilie

150 g zahar

120 g mascarpone

100 ml frisca lichida

1 lingura zahar pudra

60 g Nutella

Pentru decor:

ornamente ciocolata sau sos ciocolata

PREPARARE:

Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala, adaugam zaharul, steluta de anason, batul de scortisoara si pastaia de vanilie, apoi vinul rosu. Curatam perele de coaja si le fierbem in aceasta compozitie timp de 10 minute, apoi le lasam la scurs.

pere-fierte-in-vin-rosu-cu-crema-mascarpone-1

Mixam frisca cu zaharul pudra pana devine o crema tare, apoi o mixam cu mascarpone si Nutella.

pere-fierte-in-vin-rosu-cu-crema-mascarpone-2

Punem cate o lingura varfuita din crema in castronele mici, iar perele fierte in vin peste crema. Adaugam sos de ciocolata sau decoruri de ciocolata.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *