Un desert de sezon, usor de pregatit, delicios, aceste pere posate in vin rosu aromat arata sensational. Iar gustul divin, light, fara sa ma faca sa ma simt vinovata pentru pofte de dulce la ceas de seara.
INGREDIENTE:
4 pere coapte
200 ml vin rosu
sucul de la 2 portocale mari
sucul de la 1 lamaie
1 steluta anason
1 bat scortisoara
1 pastaie vanilie
150 g zahar
120 g mascarpone
100 ml frisca lichida
1 lingura zahar pudra
60 g Nutella
Pentru decor:
ornamente ciocolata sau sos ciocolata
PREPARARE:
Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala, adaugam zaharul, steluta de anason, batul de scortisoara si pastaia de vanilie, apoi vinul rosu. Curatam perele de coaja si le fierbem in aceasta compozitie timp de 10 minute, apoi le lasam la scurs.
Mixam frisca cu zaharul pudra pana devine o crema tare, apoi o mixam cu mascarpone si Nutella.
Punem cate o lingura varfuita din crema in castronele mici, iar perele fierte in vin peste crema. Adaugam sos de ciocolata sau decoruri de ciocolata.
Pofta buna!
Comentarii