Pere fierte in vin rosu cu crema mascarpone

29 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Pere fierte in vin rosu

Pere fierte in vin rosu cu crema de mascarpone – Desert rafinat si aromat

Perele fierte in vin rosu cu crema de mascarpone sunt un desert elegant si rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru o cina romantica.

Acest desert este o combinatie minunata de arome.

Este o reteta simpla, dar de mare efect, pe care o poti pregati in doar cateva pasi si care va impresiona orice oaspete.

Sfaturi pentru o reteta perfecta:

  1. Alege un vin rosu sec de calitate. Poti alege un Merlot sau Cabernet Sauvignon.
  2. Perele trebuie sa fie coapte, dar ferme. Daca sunt prea moi risti sa se dezintegreze in timpul fierberii.
  3. Pentru arome poti folosi pastaie de vanilie, scortisoara, cardamom sau ghimbir.

Perele sunt bogate in vitamine si fibre, ceea ce le face si sanatoase, nu doar delicioase.

Mai multe retete cu pere posate:

  1. Pere in foietaj umplute cu nuca
  2. Cheesecake cu branza de capra si pere posate in vin rosu

Daca vrei sa inchei o masa festiva cu un desert simplu, dar sofisticat cu reteta de pere fierte in vin rosu cu crema de mascarpone vei impresiona pe toata lumea. 

INGREDIENTE:

4 pere coapte

200 ml vin rosu

sucul de la 2 portocale mari

sucul de la 1 lamaie

o steluta anason

un bat scortisoara

o pastaie de vanilie

150 g zahar

120 g mascarpone

100 ml frisca lichida

1 lingura zahar pudra

60 g Nutella

Pentru decor:

ornamente ciocolata sau sos ciocolata

PREPARARE:

Pregatire sos de vin

Am amestecat sucul de lamaie cu cel de portocala.

Am adaugat zaharul, steluta de anason, batul de scortisoara si pastaia de vanilie, apoi vinul rosu.

Pregatire pere

Am curatat perele de coaja, dar le-am lasat coditele intacte.

Arata mai frumos cu acestea.

Daca vrei sa stea drepte in farfurie poti sa le tai usor baza.

Fierbere pere in sos de vin rosu

Am pus sosul de vin cu portocale pe foc si am amestecat pentru ca zaharul sa se dizolve.

Cand a inceput sa fiarba usor am pus perele in oala.

Le-am fiert pana cand au absorbit culoarea si aroma vinului.

Acestea trebuie sa fie moi si acoperite de vin.

Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

pere-fierte-in-vin-rosu-cu-crema-mascarpone-1

Pregatirea cremei mascarpone.

In timp ce perele se fierbeau am pregatit crema.

Intr-un bol am amerstecat crema mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra.

Cand am obtinut o crema omogena am incorporat crema Nutella.

pere-fierte-in-vin-rosu-cu-crema-mascarpone-2

Asamblare si servire desert

Am pus cate o lingura varfuita din crema in castronele mici.

Peste aceasta am aranjat perele fierte in vin.

Se poate reduce sosul de vin pentru a-l turna la final peste pere.

Se pot folosi ca decor si alte sosuri, cum ar fi cel de ciocolata, dar si ciocolata rasa.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *