Pere fierte in vin rosu cu crema mascarpone
Pere fierte in vin rosu
Pere fierte in vin rosu cu crema de mascarpone – Desert rafinat si aromat
Perele fierte in vin rosu cu crema de mascarpone sunt un desert elegant si rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru o cina romantica.
Acest desert este o combinatie minunata de arome.
Este o reteta simpla, dar de mare efect, pe care o poti pregati in doar cateva pasi si care va impresiona orice oaspete.
Sfaturi pentru o reteta perfecta:
- Alege un vin rosu sec de calitate. Poti alege un Merlot sau Cabernet Sauvignon.
- Perele trebuie sa fie coapte, dar ferme. Daca sunt prea moi risti sa se dezintegreze in timpul fierberii.
- Pentru arome poti folosi pastaie de vanilie, scortisoara, cardamom sau ghimbir.
Perele sunt bogate in vitamine si fibre, ceea ce le face si sanatoase, nu doar delicioase.
Mai multe retete cu pere posate:
Daca vrei sa inchei o masa festiva cu un desert simplu, dar sofisticat cu reteta de pere fierte in vin rosu cu crema de mascarpone vei impresiona pe toata lumea.
INGREDIENTE:
4 pere coapte
200 ml vin rosu
sucul de la 2 portocale mari
sucul de la 1 lamaie
o steluta anason
un bat scortisoara
o pastaie de vanilie
150 g zahar
120 g mascarpone
100 ml frisca lichida
1 lingura zahar pudra
60 g Nutella
Pentru decor:
ornamente ciocolata sau sos ciocolata
PREPARARE:
Pregatire sos de vin
Am amestecat sucul de lamaie cu cel de portocala.
Am adaugat zaharul, steluta de anason, batul de scortisoara si pastaia de vanilie, apoi vinul rosu.
Pregatire pere
Am curatat perele de coaja, dar le-am lasat coditele intacte.
Arata mai frumos cu acestea.
Daca vrei sa stea drepte in farfurie poti sa le tai usor baza.
Fierbere pere in sos de vin rosu
Am pus sosul de vin cu portocale pe foc si am amestecat pentru ca zaharul sa se dizolve.
Cand a inceput sa fiarba usor am pus perele in oala.
Le-am fiert pana cand au absorbit culoarea si aroma vinului.
Acestea trebuie sa fie moi si acoperite de vin.
Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Pregatirea cremei mascarpone.
In timp ce perele se fierbeau am pregatit crema.
Intr-un bol am amerstecat crema mascarpone cu smantana pentru frisca si zaharul pudra.
Cand am obtinut o crema omogena am incorporat crema Nutella.
Asamblare si servire desert
Am pus cate o lingura varfuita din crema in castronele mici.
Peste aceasta am aranjat perele fierte in vin.
Se poate reduce sosul de vin pentru a-l turna la final peste pere.
Se pot folosi ca decor si alte sosuri, cum ar fi cel de ciocolata, dar si ciocolata rasa.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.