Conopida impanata gratinata am pregatit-o incercand sa fac ceva nou cu cele 2 conopide care mi-au ramas dupa ce am pus muraturile. Va spun sincer ca imi place maxim ce a iesit, caci am folosit branzeturi bune, arome si gusturi ce s-au imbinat perfect. 🙂
INGREDIENTE:
2 conopide medii
120 g gouda (felii)
120 g camembert
80 g bacon
2 linguri coniac bun
sare
piper
3-4 linguri pesmet
Pentru bechamel:
30 g unt
40 g faina
500 ml lapte
100 g mozzarella(cascaval ras)
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim sosul becahamel, asa cum am aratat aici. Luam sosul de pe foc si adaugam mozzarella ( sau cascaval) ras si amestecam. Pentru a nu se forma pojghita lipim o folie alimentara direct de sos.
Spalam foarte bine conopida sub jet de apa, apoi o punem la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. O scoatem o lasam sa se scurga si cand s-a racit putem sa o impanam, punand intre buchetele bucatele de camembert, bacon si gouda – cu cat punem mai multa branza, cu atat va fi mai buna 😉 .
Stropim fiecare conopida cu cate o lingura de coniac. Asezonam cu sare si piper, apoi presaram pesmet in interiorul buchetului pentru a impiedica sa se scurga toate branzeturile cand se vor topi la cuptor. Intoarcem conopidele cu cotorul in jos si le imbracam in sos bechamel. Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-30 minute, sau pana se rumenste usor sosul. Verificam dupa 10 minute din momentul in care le introducem in cuptor pentru ca sosul care se va scurge sa il punem iar peste conopida – din acest moment va ramane asa cum ne dorim.
Sa va spun cat de buna a fost? Foooartee bunaa! 🙂
Comentarii