Conopida impanata gratinata

18 septembrie 2015Diva in Bucatarie

Conopida impanata gratinata. Conopida impanata gratinata am pregatit-o incercand sa fac ceva nou cu cele 2 conopide care mi-au ramas dupa ce am pus muraturile.

Conopida impanata gratinata am pregatit-o incercand sa fac ceva nou cu cele 2 conopide care mi-au ramas dupa ce am pus muraturile.

Ai mancat vreodata o conopida pregatita intreaga la cuptor?

Ai putea fi impresionat de reteta de conopida impanata gratinata, chiar daca nu esti un mare fan al acestei legume.

Iti spun sincer ca imi place maxim ce a iesit, caci am folosit branzeturi bune, arome si gusturi ce s-au imbinat perfect. ­čÖé

Conopida poate fi fada, dar insotita de sos alb, branzeturi si sunca se transforma in ceva tare gustos.

Aceasta retine apa dupa fierbere, dar daca ai grija sa o racesti si respecti reteta de mai jos nu vei avea o mancare apoasa.

Sunt convinsa ca vei indragi reteta, asa ca iti ofer si cateva motive:

  • 1. sosul bechamel este savuros si se face usor
  • 2. nu ai nevoie de experienta in bucatarie ca sa pregatesti reteta de conopida impanata gratinata
  • 3. reteta este simpla, cu ingrediente simple, usor de procurat
  • 4. poti inlocui gouda cu cascaval sau mozzarella
  • 5. daca nu esti fan camembert poti folosi si telemea

Daca vrei poti sa adaptezi reteta si sa adaugi ceapa verde sau verdeturi.

Acestea fiind spuse iti las mai jos reteta de conopida impanata gratinata explicata pas cu pas si in imagini.

Ingrediente conopida impanata gratinata:

2 conopide medii

120 g gouda (felii)

120 g camembert

80 g bacon

2 linguri coniac bun

sare

piper

3-4 linguri pesmet

Pentru bechamel:

30 g unt

40 g faina

500 ml lapte

100 g mozzarella(cascaval ras)

Cum se face reteta de conopida impanata gratinata:

Pentru inceput am pregatit sosul becahamel, asa cum am aratat aici.

Am luat sosul de pe foc si am adaugat mozzarella ( sau cascaval) ras si am amestecat.

Pentru a nu se forma pojghita am lipit o folie alimentara direct de sos.

Am spalat foarte bine conopida sub jet de apa, apoi am pus-o la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.

Am scos-o si am lasat-o sa se scurga.

Cand s-a racit am trecut la impanare, punand intre buchetele de conopida bucatele de camembert, bacon si gouda. Cu cat reusesc sa pun mai multa branza, cu atat va fi mai buna.

conopida-impanata-gratinata-01conopida-impanata-gratinata-2

Am stropit fiecare conopida cu cate o lingura de coniac. Am asezonat cu sare si piper, apoi am presarat pesmet in interiorul buchetului pentru a impiedica sa se scurga toate branzeturile cand se vor topi la cuptor.

Am intors conopidele cu cotorul in jos si le-am imbracat in sos bechamel.

Le-am copt in cuptorul preincalzit la 200┬░C timp de 20-30 minute, sau pana s-a rumenit usor sosul.

Am verificat dupa 10 minute din momentul in care am introdus in cuptor pentru ca sosul care se va scurge sa il pun iar peste conopida – din acest moment va ramane asa cum mi-am dorit.

conopida-impanata-gratinata-3conopida-impanata-gratinata-4

Sa iti spun cat de buna a fost? Foarte buna!

Conopida impanata gratinata a trecut in topul retetelor mele preferate de toamna.

Trebuie sa o incerci si tu!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmarestisi pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *