Chec cu coacaze negre si nuca de cocos
Chec cu coacaze
Chec cu coacaze negre si nuca de cocos
INGREDIENTE:
5 oua
120g de zahar
120 gunt
1 lingura iaurt grecesc (gros)
160 gfaina + 1 lingurita faina pentru fructe
30 g nuca de cocos
100 g ciocolata alba
2 linguri lapte
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1/2 lingurita coaja rasa portocale
120 g coacaze negre
Pentru decor:
5 linguri zahar pudra
3 lingurite apa rece
2 linguri coacaze negre
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la180°C. Mixam 4 galbenusuri cu zahar si unt pana devin o spuma, apoi adaugam 1 ou intreg.
Adaugam o lingura de iaurt, apoi ciocolata topita la baine-marie cu 2 linguri lapte (o frecam putin cu o lingurita cand o scoatem din microunde) si amestecam. Incorporam faina amestecata cu praf de copt si nuca de cocos, apoi mixam albusurile cu un plic de zahar vanilat si le adaugam impreuna cu coaja rasa de portocala, amestecand usor pana omogenizam compozitia. Turnam aluat in tava doar cat sa acoperim fundul, punem un strat de coacaze, le acoperim cu aluat,punem iar un rand de coacaze si terminam cu aluat.
Coacem chec-ul timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Il soatem din cuptor, il lasam pe un gratar sa se raceasca. Pregatim glazura amestecand zaharul pudra cu apa, o punem peste chec cat este inca cald, apoi presaram cateva coacaze.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube.