Clatite cu branza de capra si oua ochiuri
Clatite cu branza de capra si oua

Clatite cu branza de capra si oua ochiuri
Clatitele cu branza de capra si oua ochiuri le-am pregatit pornind la o idee aproape obsesiva de a reproduce ce am mancat iarna trecuta in timp ce baietii erau la ski, iar eu imi pierdeam timpul prin Chamonix cu prietena mea. Sunt perfecte pentru mic dejun, dar merg si la cina avand alaturi o salata de rosii.
Am profitat de faptul ca am primit pentru testare de la Gustos.ro aparatul Panini Maker Breville si am pregatit clatitele cu acesta, asa ca nu am incalzit nici bucataria, nici fum nu am avut in casa. 🙂 Happy me!
INGREDIENTE:
(pentru 10 buc)
200 g faina alba
100 g faina neagra
sare
1 ou mare
1 lingura ulei
550 ml apa
Pentru servit:
200 g branza de capra
300 g crema de branza
piper proaspat macinat
sare
patrunjel verde
oua
ulei pentru uns si pentru prajit ouale
Mod de preparare Clatite cu branza de capra si oua ochiuri:
Amestecam cele 2 tipuri de faina cu un ou, ulei, sare si piper proaspat macinat. Adaugam treptat apa si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute.
Amestecam putin, ungem aparatul cu ulei pe cele 2 plite cu ajutorul unei pensule, apoi punem un polonic din aluat si incercam sa il intidem pe toata suprafata. Trebuie sa fie un strat subtire. Lasam ca aluatul sa fie pe jumatate copt, apoi punem si plita de sus, o blocam si lasam pana incepe sa sfaraie sau verificam din cand in cand. Cand s-a rumenit usor clatita este gata. Procedam astfel pana terminam aluatul.
Amestecam branza de capra cu crema de branza, sare, piper si patrunjel verde tocat marunt. Pregatim ouale ochiuri moi. Ungem clatita cu crema de branza, punem in mijloc oul ochi,asezonam cu putina sare, piper proaspat macinat, apoi impaturim clatita astfel incat sa vedem o parte din ou. Presaram cateva frunze de patrunjel si putem manca.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube