Clatite cu branza de vaci si fructe de padure
Clatite cu branza de vaci si fructe de padure. Dupa ce terminam toata compozitia de aluat pudram cu zahar. Cand mancam clatitele punem un topping din frisca si fructe de padure.
In mod normal aceste clatite le-as fi pregatit in tigaie, dar am preferat sa folosesc un aparat special (Breville Panini Maker) ce m-a ajutat sa stau departe de aragaz pe aceste calduri. Si mai are un avantaj: nu am fum si miros in casa cand termin de pregatit clatitele. 😉
INGREDIENTE:
(pentru 14-16 buc.)
250 g branza de vaci
1 ou
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita unt topit
1 plic zahar vanilat
20 g zahar
75 g faina
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri ulei
Pentru servit:
zahar pudra
100 g frisca
fructe de padure
PREPARARE:
Pentru a pregati clatitele cu branza de vaci si fructe de padure amestecam branza de vaci cu esenta de vanilie, un ou, untul topit, zaharul vanilat si cel tos, faina si praful de copt.
Conectam aparatul la o sursa de curent. Ungem cu o pensula cu ulei ambele parti, punem o lingura din compozitie, punem capacul si coacem clatitele pana se rumenesc usor (40-60 secunde). Scoatem fiecare clatita cu o spatula si o lasam sa raceasca.
Dupa ce terminam toata compozitia de aluat pudram cu zahar. Cand mancam clatitele punem un topping din frisca si fructe de padure.
Simplu si bun!
Pofta buna!