Gogosi cu ciocolata la cuptor
Gogosi cu ciocolata la cuptor

Gogosi cu ciocolata la cuptor, gatite sanatos, fara prajeala
Gogosi cu ciocolata pregatite la cuptor sunt varianta in care evitam prajitul si obtinem gogosi moi, pufoase si aromate, glazurate cu ciocolata si ornamente astfel incat sa ii cucerim pe musafiri de la prima bucatica. Putem lasa o parte din ele doar pudrate cu zahar, se vor termina si acestea rapid!
Mai multe retete de gogosi:
INGREDIENTE:
(pentru 16 buc.)
1 ou
120 g zahar
60 g unt
170 ml lapte
200 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
2 lingurite cacao neagra
1/2 lingurita coaja rasa portocale
1/2 lingurita esenta de rom
Pentru topping:
150 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
4 linguri lapte
1 lingurita ulei
80 g ornamente de ciocolata
Mod de preparare gogosi cu ciocolata la cuptor
Mixam 40 g unt cu zahar, apoi adaugam oul si omogenizam. Turnam 20 g unt topit si racit, apoi laptele, amesetecand dupa fiecare in parte.
Incorporam faina amestecata cu praf de copt si cacao, esenta de rom si coaja rasa de portocale si omogenizam compozitia. Ungem formele speciale de gogosi cu unt si faina, apoi punem aluatul obtinut astfel incat sa umplem formele doar pe jumatate si coacem gogosile in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute (pana trece testul cu scobitoarea).
Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi le glazuram cu ciocolata topita cu lapte si ulei (la microunde) si ornamente de ciocolata.
Pofta buna!
Iata ce frumoas le-a ornat Octavia!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube.
Vaaai, ce bine arataaa! 🙂
Multumesc!!
Nu inteleg la inceput, spuneti de doua ori despre unt!? Multumesc!
Multumesc pentru atentionare!!!