Pizza cu ton
Pizza cu ton.
Una din retetele mele preferate pentru pizza este cea cu ton. Parerea mea este ca imi iese mult mai buna decat cea de la pizzerie, dar la acest lucru contribuie foarte mult sosul pe care il folosesc, nimic altceva decat un ketchup pregatit in casa.
INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul 26 cm)
200 g aluat de pizza
5 linguri sos gros de rosii
1 lingurita oregano uscat
100 g mozzarella pentru pizza rasa
1 conserva ton in ulei (sau in apa)
1 ceapa rosie medie
2-3 linguri boabe porumb
1 lingura capere
1-2 linguri masline feliate
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 220°C (sau pe program de pizza daca cuptorul are o astfel de functie), apoi incepem sa pregatim aluatul pentru pizza cu ton asa cum am aratat aici. Intindem o foaie cu diametrul de 26 cm si o acoperim cu sos de rosii, apoi presaram oregano uscat.
Presaram mozzarella rasa uniform, apoi acoperim cu ceapa taiata felii sau rondele, capere, boabe de porumb, masline si ton. Cocem pizza cu ton in jur de 15 minute sau pana se rumeneste usor blatul pe margine.
Mancam imediat, asa ca va doresc pofta buna!
🙂
Ce nu pricep este de ce se pun boabe de porumb. Acelea sunt pentru păsări. Fabricanții de pizza le pun pentru ca sunt ieftine și „îmbogățesc” produsul pentru „a lua fața” clienților, când ar trebui să pună alte produse, mai scumpe, care le-ar diminua din profit. Niște ***.
Sunt atat de multe tari unde se consuma porumbul frecvent in diverse mancaruri sau garnituri!
Daca ar folosi produse mai scumpe, ar scumpi si produsul final, deci, consumatorul ar plati mai mult. Dar nu e asta motivul ! Gustul boabelor de porumb se imbina foarte bine cu tonul si lamaia, plus ca sunt foarte multe persoane carora le place ( multi il mananca direct din cutie, cu lingura ). Eu nu ma omor, dar la pizza cu ton mi se pare foarte potrivit
🙏