Tort cu crema dulce de leche
Tort cu crema dulce de leche. Adaugam pe rand uleiul, apoi faina si amestecam cu telul usor, de jos in sus,  pana se omogenizeaza compozitia.

Tort cu crema dulce de leche este senzational! Are o crema foarte fina si delicioasa ce va cuceri orice mofturos 😉 , asa ca nu ezitati sa il incercati pentru orice masa festiva sau doar pentru a-i rasfata pe cei dragi.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1/2 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Pentru crema:
1 cutie lapte condensate indulcit
100 g unt
30 g + 2 lingurite zahar pudra
200 ml frisca lichida
6 g gelatina
Pentru sirop:
100 ml apa
2 linguri zahar
1/2 lingurita rom
Pentru decor:
fulgi de migdale
fulgi de ciocolata
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim dulce de leche, asa cum am aratat aici: punem cutia de lapte condensat intr-o oala si o acoperim cu apa, astfel incat sa avem cam 2 degete peste aceasta, apoi punem sa fiarba la foc mic timp de 2-2.5 h punand un capac oalei pentru toata perioada in care fierbe.  Scurgem apa si asteptam sa se raceasca la temperature camerei, apoi putem deschide cutia.
Cat timp fierbem laptele condensat pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, apoi faina si amestecam cu telul usor, de jos in sus,  pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam aluat in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi lasam blatul pe un gratar sa se raceasca.
Cand se va raci il taiem astfel incat sa obtinem 3 blaturi egale.
Dupa ce s-a racit dulce de leche il mixam impreuna cu untul si 30 g zahar pudra. Separat, in alt bol, mixam 150 ml frisca lichida cu 2 lingurite zahar pudra pana se intareste, apoi o amestecam cu crema dulce de leche. Dizolvam gelatina cu 50 ml frisca lichida, o topim la baine-marie adaugand and este complet lichida 2-3 linguri din crema. Turnam peste crema cu dulce de leche si mixam la viteza maxima.
Asamblam tortul punand crema intre blaturile insiropate foarte usor. Pastram crema si pentru a imbraca tortul. Pe margini presaram fulgi de migdale si fulgi de ciocolata si tortul este gata! Il dam la rece pentru 12 ore, apoi mancam cel mai bun tort cu crema dulce de leche. 🙂
Yammy!
Foarte bun! Am și eu în gând un tort cu dulce de leche ! Cu ce ocazie l-ai pregătit?
L-am pregatit pentru o duminica in care asteptam musafiri. 🙂
De unde ai cumparat dulcele de leche?
L-am pregatit eu, asa cum am aratat aici:http://www.dev.divainbucatarie.ro/dulce-de-leche/.
Lapte condensat indulcit poti gasi la Auchan, Mega Image sau alte supermarketuri mari. Trebuie sa fie in cutie metalica!
Cat de mare e tava in care ai copt blatul? Multumesc