Ayran

18 mai 2015Diva in Bucatarie

Ayran

Ne apropiem de vara cu pasi mari! Azi va las reteta unei bauturi traditionale turcesti ce va avea grija sa va hidrateze in zilele toride. Una din cele mai cunoscute bauturi turcesti este ayran-ul. Este proaspat, racoritor, perfect pentru zilele calduroase de vara. Daca avem la masa mancaruri foarte picante, atunci ar trebui sa aducem si o carafa cu ayran pentru a domoli iuteala 😉 .

Reteta am pregatit-o pentru proiectul #TheFoodConnection , pornit la sugestia Oanei de la Savori Urbane. Calatoria noastra culinara a ajuns in Turcia, iar gazda retetelor propuse de 24 bloggeri culinari va fi gazduita de Simplu si bun.

INGREDIENTE:

300 g iaurt gros

1/4 lingurita sare

300-350 ml apa rece

Pentru decor:

2 linguri apa

1 lingurita sare

frunze de menta

Optional:

cuburi de gheata

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas mai mare iaurtul cu sarea.

ayran-b

Adaugam treptat apa rece si amestecam de fiecare data pana se omogenizeaza compozitia.

In zilele fierbinti de vara putem adauga si cateva cuburi de gheata, avand grija sa amestecam bine inainte de a bea.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *