fbpx

RETETE RECENTE

PREPELITE CU SOS DE VIN

May 15, 2015 | CATEGORIA

prepelita-in-sos-de-vin

Prepelite pregatite la modul cel mai simplu cu putinta, cu sos de vin si arome discrete de portocala si scortisoara, sunt alegerea perfecta pentru a impresiona musafirii. Sunt pregatite astfel incat sa nu ramana in sange, dar nici uscate, astfel incat gustul sa ramana perfect.

INGREDIENTE:

4 prepelite

200 g unt

2 linguri ulei

sare

piper

boia dulce de ardei

100 ml supa clara pui

100 ml vin alb demi-dulce

2 linguri suc portocale

1 varf cutit praf scortisoara

1 felie mica coaja portocale

Pentru servit:

Piure de cartofi

patrunjel verde

 

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 165°C. Spalam bine prepelitele sub jet de apa, le uscam, apoi le condimentam atat la interior, cat si la exterior, cu sare, piper si putina boia dulce de ardei. Topim 100 g de unt in ulei, apoi la foc mic spre mediu prajim pe toate partile prepelitele (in jur de 2 minute pe fiecare parte).

prepelita-in-sos-de-vin-1

Le mutam intr-o tava, le stropim cu putin din untul in care le-am prajit  si le bagam in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 15 minute.

prepelita-in-sos-de-vin-2

In acest timp punem la fiert vinul cu supa, 60 g unt, suc de portocale, coaja de portocale, sare, piper si un varf cutit praf de scortisoara. Dupa cateva clocote soatem coaja de portoala, o lasam sa fiarba doar pana obtinem o aroma discreta. Fierbem sosul pana scade la 40% din compozitia initiala. Luam de pe foc, adaugam 1 lingura din uleiul in care am prajit prepelitele, restul de unt si amestecam pana se omogenizeaza sosul. Secretul acestui sos consta in aromele disrete de portocala cu scortisoara si untul adaugat la final, un amanunt ce schimba atat gustul cat si textura acestuia.

Pe un platou aranjam pireul de cartofi, presaram putin patrunjel verde, punem prepelitele langa piure apoi le stropim cu sos de vin.

prepelita-in-sos-de-vin-4

Le mancam imediat.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce fain arata!! Am si eu cateva in congelator.. trebuie sa ma apuc de ele..

  • Gabi Popescu

    Sarutmana, am facut si eu, au iesit delicioase!
    Deoarece imi place carnea de pasare mai uscata si mai rumenita, le-am lasat mai mult la cuptor, pana s-a evaporat sosul, ungandu-le cu acesta din cand in cand, pana a disparut. Au iesit putin “caramelizate” dar zic si mai bune la gust si arome. O sa va trimit si poza. Multumesc de reteta!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *