Prepelite cu sos de vin
Prepelite cu sos de vin. Prepelite cu sos de vin. reteta de prepelite cu sos de vin. Prepelite cu sos de vin reteta diva in bucatarie. cum gatesti prepelite

Prepelite pregatite la modul cel mai simplu cu putinta, cu sos de vin si arome discrete de portocala si scortisoara, sunt alegerea perfecta pentru a impresiona musafirii. Sunt pregatite astfel incat sa nu ramana in sange, dar nici uscate, astfel incat gustul sa ramana perfect.
INGREDIENTE:
4 prepelite
200 g unt
2 linguri ulei
sare
piper
boia dulce de ardei
100 ml supa clara pui
100 ml vin alb demi-dulce
2 linguri suc portocale
1 varf cutit praf scortisoara
1 felie mica coaja portocale
Pentru servit:
Piure de cartofi
patrunjel verde
Mod de preparare prepelite cu sos de vin
Incingem cuptorul la 165°C. Spalam bine prepelitele sub jet de apa, le uscam, apoi le condimentam atat la interior, cat si la exterior, cu sare, piper si putina boia dulce de ardei. Topim 100 g de unt in ulei, apoi la foc mic spre mediu prajim pe toate partile prepelitele (in jur de 2 minute pe fiecare parte).
Le mutam intr-o tava, le stropim cu putin din untul in care le-am prajit  si le bagam in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 15 minute.
In acest timp punem la fiert vinul cu supa, 60 g unt, suc de portocale, coaja de portocale, sare, piper si un varf cutit praf de scortisoara. Dupa cateva clocote soatem coaja de portoala, o lasam sa fiarba doar pana obtinem o aroma discreta. Fierbem sosul pana scade la 40% din compozitia initiala. Luam de pe foc, adaugam 1 lingura din uleiul in care am prajit prepelitele, restul de unt si amestecam pana se omogenizeaza sosul. Secretul acestui sos consta in aromele disrete de portocala cu scortisoara si untul adaugat la final, un amanunt ce schimba atat gustul cat si textura acestuia.
Pe un platou aranjam pireul de cartofi, presaram putin patrunjel verde, punem prepelitele langa piure apoi le stropim cu sos de vin.
Le mancam imediat.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe  YouTube.
Ce fain arata!! Am si eu cateva in congelator.. trebuie sa ma apuc de ele..
Sarutmana, am facut si eu, au iesit delicioase!
Deoarece imi place carnea de pasare mai uscata si mai rumenita, le-am lasat mai mult la cuptor, pana s-a evaporat sosul, ungandu-le cu acesta din cand in cand, pana a disparut. Au iesit putin „caramelizate” dar zic si mai bune la gust si arome. O sa va trimit si poza. Multumesc de reteta!