fbpx

RETETE RECENTE

PATEU DE CIUPERCI

May 12, 2015 | CATEGORIA

pateu-de-ciuperci

Pateul de ciuperci m-a cucerit de la prima inghititura. Se face usor, cu ingrediente la indemana oricui, asa ca cei care iubesc ciupercile se pot rasfata la micul dejun sau la o gustare cu un pateu delicios.

INGREDIENTE:

300 g ciuperci champignon medii

2 cepe medii

3 linguri ulei

1 lingura coniac

30 ml apa

100 g alune caju

sare cu ierburi

piper proaspat macinat

1 varf cutit nucsoara

1 lingurita varfuita smantana (poate fi crema vegetala de cocos, orez, soia)

cateva fire patrunjel verde

PREPARARE:

Punem alunele caju la inmuiat cu 2 ore inainte de a pregati pateul. Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam iupercile si le calim impreuna pret de 3-4 minute.

pateu-de-ciuperci-1pateu-de-ciuperci-2

Adaugam coniacul, apa si ondimentele si lasam la foc mic pana se evapora complet lichidul. Luam de pe foc si pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului impreuna cu alunele caju scurse de apa, smantana si 2-3 fire patrunjel verde.

pateu-de-ciuperci-3pateu-de-ciuperci-4

Mixam pana obtinem o pasta fina.

Pofta buna!

Comentarii

  • Delicios, imi plac ciupercile si musai sa incerc pateul asta!

  • Cred ca tare bun este..

  • Teo

    Nu e de post!Are smantana in compozitie !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *