Pateu de ciuperci
Pateu de ciuperci. 1 lingurita varfuita smantana (poate fi crema vegetala de cocos, orez, soia)
Pateul de ciuperci m-a cucerit de la prima inghititura. Se face usor, cu ingrediente la indemana oricui, asa ca cei care iubesc ciupercile se pot rasfata la micul dejun sau la o gustare cu un pateu delicios.
INGREDIENTE:
300 g ciuperci champignon medii
2 cepe medii
3 linguri ulei
1 lingura coniac
30 ml apa
100 g alune caju
sare cu ierburi
piper proaspat macinat
1 varf cutit nucsoara
1 lingurita varfuita smantana (poate fi crema vegetala de cocos, orez, soia)
cateva fire patrunjel verde
PREPARARE:
Punem alunele caju la inmuiat cu 2 ore inainte de a pregati pateul. Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam iupercile si le calim impreuna pret de 3-4 minute.
Adaugam coniacul, apa si ondimentele si lasam la foc mic pana se evapora complet lichidul. Luam de pe foc si pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului impreuna cu alunele caju scurse de apa, smantana si 2-3 fire patrunjel verde.
Mixam pana obtinem o pasta fina.
Pofta buna!
Delicios, imi plac ciupercile si musai sa incerc pateul asta!
Cred ca tare bun este..
Nu e de post!Are smantana in compozitie !