Pulpa de ied impanata cu usturoi si rozmarin

11 mai 2015Diva in Bucatarie

Pulpa de ied impanata cu usturoi si rozmarin.

Reteta unei fripturi din pulpa de ied nu ne da batai de cap, este cea mai simpla reteta pe are o putem pregati. Pulpa de ied la cuptor, impanata cu usturoi si rozmarin, este frageda, aromata si foarte gustoasa. I

NGREDIENTE:

1 picior de ied (aprox 1.2 kg)

1-2 catei usturoi

2-3 crengute de rozmarin

1 felie foarte mica slanina

120 ml ceasca ulei floarea soarelui

120 ml vin alb

120 ml supa pui/vita

1/2 lingurita coaja rasa portocale

sare de mare cu ierburi

piper proaspat macinat

Pentru garnitura:

5 cartofi medii fierti in coaja

sare de mare cu ierburi

piper boia dulce de ardei

PREPARARE:

Cu ajutorul unui cutit facem incizii mici in carne. Un catel usturoi il feliem fin si il infingem in fiecare incizie. Indesam langa el bucatele mici de slanina si fire de rozmarin. Asezonam cu sare de mare cu ierburi (rasnita), piper si coaja rasa de portocale si putin usturoi tocat.

pulpa-ied-impanata-1

Turnam in tava supa, vinul, apoi punem pulpa de ied in tava si o stropim cu ulei. Punem si restul de rozmarin, un catel usturoi taiat pe jumatate, acoperim cu staniol si lasam pulpa timp de o ora la 160°C. Dupa acest interval intoarcem pulpa, adaugam cartofii (avem grija sa ii asezonam cu sare, piper si boia) si acoperim la loc. Lasam inca 30 minute.

pulpa-ied-impanata-2

Dupa acest interval scoatem staniolul, si observam daca incepe sa se desprinda carnea de pe os. In acest caz crestem temperatura la 180°C si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *