Prajitura racoritoare cu ananas
Prajitura racoritoare cu ananas. Surgem bucatile de ananas din compot si le pasam cu un mixer vertical astfel incat sa rezultatul final sa fie cat mai fin posibil.
O prajitura racoritoare cu ananas foarte usor de pregatit, delicioasa, ne va incanta musafirii la orice masa festiva. Am folosit ananasul meu preferat de la Sun Food, la aceasta prajitura avand nevoie atat de fructe, cat si de sucul compotului.
INGREDIENTE:
200 g piscoturi
Pentru budinca cu vanilie:
1 plic praf de budinca
400 ml lapte
2 linguri zahar pudra
50 g unt
2 g gelatina pudra
Pentru stratul de ananas:
400 g ananas bucati din compot
50 ml suc din compot
12 g gelatina
Pentru budinca cu vanilie 2:
250 ml suc din compot
150 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
2 linguri zahar pudra
50 g unt
Pentru topping:
200 ml frisca lichida
1 lingura varfuita zahar pudra
PREPARARE:
Punem intr-un bol 100-150 ml suc din compotul de ananas. Introducem piscoturile in acesta si le soatem foarte repede, astfel incat sa fie foarte putin umezite. Le punem intr-un vas tapetat cu hartie de copt sau folie de staniol, lasand marginile mai mari astfel incat sa putem scoate prajitura din forma la final.
Pregatim prima budinca de vanilie dizolvand praful in 100 ml lapte, apoi amesteam cu restul de lapte si zahar pudra. O fierbem pana capata consistenta, apoi o luam de pe foc si o amestecam cu unt si o folie gelatina (2 g) ce a fost inmuiata in prealabil in apa rece. Turnam budinca peste piscoturi.
Surgem bucatile de ananas din compot si le pasam cu un mixer vertical astfel incat sa rezultatul final sa fie cat mai fin posibil.
Dizolvam praful de gelatina in 50 ml compot, apoi o dizolvam la baine marie. O incorporam in compozitia de ananas amestecand la viteza maxima in acest timp. Turnam ananasul peste budinca.
Pregatim a doua budinca: amestecam laptele cu sucul de la compotul de ananas, zahar si praful de budinca si punem la fiert pana capata consistenta groasa. Luam de foc, adaugam untul si amestecam, apoi turnam peste compozitia de ananas.
Lasam sa se raceasca, apoi dam la rece. Mixam frisca cu zahar pudra pana devine tare, avand grija sa ne oprim din mixat inainte ca aceasta sa devina prea tare, precum untul. Intidem frisca peste prajitura si o lasam la rece minim 6 ore inainte sa o taiem in cuburi si sa ne servim musafirii. 🙂
Pofta buna!
O prajitura rafinata, racoroasa si fara paine multa – adica plina de calitati 🙂
Cat de frumos arata! Si cred ca-i si foarte usoara.. racoritoare…
🙂
Cum dizolvi gelatina la bain marie si cat inseamna 12 gr gelatina?ca nu prea am inteles…
Punem 12 g gelatina praf intr-un ibric si o dizolvam cu compot. Punem la fiert apa intr-o oala ceva mai mare decat ibricul si cand aceasta fierbe punem ibricul in apa. Gelatina se va dizolva complet. In aest timp amestecam continuu cu o lingura gelatina. Cand devine lichida si transparenta punem 2-3 linguri din compozitia de ananas, amestecam, apoi luam de pe foc si turnam peste restul ananasului. Amestecam imediat, la viteza mare, astfel incat gelatina sa ajunga in toata compozitia inainte sa se intareasca. Daca nu ai cantar pui un plic si inca 1/4 lingurita gelatina alba fin maruntita de la dr Oetker.
Buna seara. Ce semnifica acel 2 gelatina? 2 plicuri de gelatina? Sau 2 g?
2 g