Negresa cu cafea la slow cooker
Negresa cu cafea la slow cooker

Negresa cu cafea la slow cooker
Negresa cu cafea, pregatita incet la un slow cooker (Crock Pot) este deliciul perfect pentru o zi in care suntem prinsi cu diverse treburi, se anunta musafiri si vrem sa ii asteptam cu ceva bun si dulce pregatit in casa. Pregatirea blatului nu ne ia mai mult de 10 minute, apoi aparatul coace incet in timp ce noi putem da o fuga la coaforul din colt.
Ei da, musafirii vor fi impresionati: am avut timp de job, coafor si in acelasi timp am pregatit ceva dulce? 🙂 Ei bine se poate
INGREDIENTE:
150 g unt
200 g zahar
4 oua
30 ml cafea tare (espresso)
1/2 lingurita esenta de cafea
150 g faina
30 g amidon
30 g praf de cacao neagra
30 g nuca macinata
1 lingurita ness
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
2 linguri cipsuri de ciocolata
PREPARARE:
Intr-un vas amestecam faina cu nuca, cacao, ness si praf de copt.
Mixam ouale cu zahar si un praf de sare , apoi adaugam cafeaua racita si esenta de cafea. Topim untul la microunde, il lasam sa se raceasca apoi il punem peste oua si mixam. Turnam aceasta compozitie peste ingredientele solide (faina, nuca, cacao) si amestecam pana se omogenizeaza.
Compozitia o turnam in vasul de gatit incet si presaram 2 linguri cipsuri de ciocolata.
Setam aparatul pe slow cook la 2.30 ore (nu poate fi programat decat din 30 in 30 minute) si verificam prajitura dupa 1 ora si 45 minute. Eu am lasat-o 2 ore si 5 minute si a iesit perfecta! Blat moale, pufos si umed.
Nu-i asa ca este simplu?
Va invit sa pregatiti si voi aceasta negresa cu cafea.
Cat de frumoasa a iesit… Imi doresc si eu un „cuc”, dar nici nu mai indraznesc la „iepuroi” :))) E traumatizat de tot ce inseamna cioburi/oale/aparate 😛
te inteleg perfect!