Tort aperitiv cu crema de branza, oua si sunca
Tort aperitiv cu crema de branza, oua si sunca. 1 bucata franzela taiata subtire pe toata lungimea (se alege partea cea mai lata)
Un tort aperitiv plin de savoare si arome, in ton cu primavara, perfect pentru a fi servit la o masa festiva. Combinatia cremei de branza cu oua, sunca si prospetimea patrunjelului sau a ardeiul gras ne fac sa nu ne oprim la o singura felie :).
INGREDIENTE:
Pentru blatul cu oua:
4 oua
100 g faina
1 lingurita rasa praf decopt
1/2 lingurita sare
2 linguri lapte
putin piper proaspat macinat
Pentru blatul de paine:
1 bucata franzela taiata subtire pe toata lungimea (se alege partea cea mai lata)
3 linguri lapte
Pentru crema de oua:
4 oua
200 g crema de branza
sare
piper proaspat macinat
20 g unt
1/2 legatura marar verde
1 castravete murat
Pentru crema de sunca:
100 g sunca slaba (tip „Praga”)
200 g crema de branza
cateva felii subtiri ardei gras in mai multe culori
1/4 legatura patrunjel verde
Pentru topping:
200 g crema de branza
100 g unt
2 legaturi patrunjel verde
optional : castravete verde, ardei gras sau orice aveti la indemana si va inspira
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim crema de oua si cea de sunca, pentru a sta la rece pana la asamblarea tortului. Punem in mixerul vertical crema de branza, ouale si untul la temperatura camerei, sare si piper proaspat macinat.
Mixam pana obtinem o crema foarte fina, apoi adaugam mararul si castravetele murat tocate foarte fin. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o punem in frigider.
Mixam 200 g crema de branza cu sunca pana obtinem o crema fina.
Adaugam cubulete mici de ardei gras in diverse culori si dam la rece. Pregatim si crema pentru topping mixand 200 g crema de branza cu 100 g unt pana se omogenizeaza, apoi dam la rece.
Incepem sa pregatim blaturile. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi incorporam galbenusurile, adaugam 1 /2 lingurita sare, 1 lingura lapte, 100 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt si putin piper. Turnam aluatul intr-o tava cu dimensiuni 20*30 cm si coacem in jur de 10 minute. Taiem uniform marginile, apoi pe lungime in jumatate. Taiem franzela pe lungine, in partea cea mai lata (fara sa fie si coaja pe fund), cu o grosime de maxim 1 cm. Pe aceasta o umezim cu 3 linguri de lapte turnate in fir subtire pe lungime (putem sa ungem cu o pensula).
Punem pe platou un blat cu oua, ungem cu crema de oua, acoperim cu paine umezita usor, apoi crema de sunca si iar un blat cu oua.
Acoperim totul cu crema de branza si unt, decoram cu patrunjel verde sau legume de sezon (ardei gras, ridichi, castraveti – ce avem prin frigider).
Pofta buna!
Wow, ce minunatie ai facut aici!
Imi place tot ce ai pus! Felicitari pentru asa inspiratie!
Dupa culori am venit 🙂 Minunat tort, felicitari! Sarbatori fericite!