Tort aperitiv cu crema de branza, oua si sunca

3 aprilie 2015Diva in Bucatarie

Tort aperitiv cu crema de branza, oua si sunca. 1 bucata franzela taiata subtire pe toata lungimea (se alege partea cea mai lata)

Un tort aperitiv plin de savoare si arome, in ton cu primavara, perfect pentru a fi servit la o masa festiva. Combinatia cremei de branza cu oua, sunca si prospetimea patrunjelului sau a ardeiul gras ne fac sa nu ne oprim la o singura felie :).

INGREDIENTE:

Pentru blatul cu oua:

4 oua

100 g faina

1 lingurita rasa praf decopt

1/2 lingurita sare

2 linguri lapte

putin piper proaspat macinat

Pentru blatul de paine:

1 bucata franzela taiata subtire pe toata lungimea (se alege partea cea mai lata)

3 linguri lapte

Pentru crema de oua:

4 oua

200 g crema de branza

sare

piper proaspat macinat

20 g unt

1/2 legatura marar verde

1 castravete murat

Pentru crema de sunca:

100 g sunca slaba (tip „Praga”)

200 g crema de branza

cateva felii subtiri ardei gras in mai multe culori

1/4 legatura patrunjel verde

Pentru topping:

200 g crema de branza

100 g unt

2 legaturi patrunjel verde

optional : castravete verde, ardei gras sau orice aveti la indemana si va inspira

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim crema de oua si cea de sunca, pentru a sta la rece pana la asamblarea tortului. Punem in mixerul vertical crema de branza, ouale si untul la temperatura camerei, sare si piper proaspat macinat.

tort-aperitiv-cu-crema-de-branza-oua-si-sunca-1

Mixam pana obtinem o crema foarte fina, apoi adaugam mararul si castravetele murat tocate foarte fin. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o punem in frigider.

tort-aperitiv-cu-crema-de-branza-oua-si-sunca-2

Mixam 200 g crema de branza cu sunca pana obtinem o crema fina.

tort-aperitiv-cu-crema-de-branza-oua-si-sunca-3

Adaugam cubulete mici de ardei gras in diverse culori si dam la rece. Pregatim si crema pentru topping mixand 200 g crema de branza cu 100 g unt pana se omogenizeaza, apoi dam la rece.

Incepem sa pregatim blaturile. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi incorporam galbenusurile, adaugam 1 /2 lingurita sare, 1 lingura lapte, 100 g faina, 1 lingurita rasa praf de copt si putin piper. Turnam aluatul intr-o tava cu dimensiuni 20*30 cm si coacem in jur de 10 minute. Taiem uniform marginile, apoi pe lungime in jumatate. Taiem franzela pe lungine, in partea cea mai lata (fara sa fie si coaja pe fund), cu o grosime de maxim 1 cm. Pe aceasta o umezim cu 3 linguri de lapte turnate in fir subtire pe lungime (putem sa ungem cu o pensula).

tort-aperitiv-cu-crema-de-branza-oua-si-sunca-4

Punem pe platou un blat cu oua, ungem cu crema de oua, acoperim cu paine umezita usor, apoi crema de sunca si iar un blat cu oua.

tort-aperitiv-cu-crema-de-branza-oua-si-sunca-5

Acoperim totul cu crema de branza si unt, decoram cu patrunjel verde sau legume de sezon (ardei gras, ridichi, castraveti – ce avem prin frigider).

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *