fbpx

RETETE RECENTE

PUI CU IERBURI DE PROVENCE LA CROCK POT

April 1, 2015 | CATEGORIA

pui-cu-ierburi-de-provence-la-crok-pot

pui-cu-ierburi-de-provence-la-crok-pot-a

Cu crock-pot gatim retete sanatoase si gustoase. Marele avantaj al acestui aparat este ca oricine poate pregati o mancare, nu trebuie decat sa punem ingredientele, sa setam aparatul si el se ocupa de tot, fara sa fie nevoie de prezenta noastra in zona. 🙂 Noroul meu a venit de la Gustos.ro, care mi-a dat sansa sa il testez <3

Pentru aceasta reteta am testat un pui cu ierburi de provence, doar l-am pus in aparat si am revenit spre sfarsitul programului ales. Totul a fost perfect, ca la carte :), carnea foarte frageda, aromata si gustoasa.

INGREDIENTE:

1 pui mic-mediu

3 morcovi mari, grosi

3 tulpini apio

1/2 mar

3-4 crengute de cimbru

2 crengute levantica

1 catel usturoi intreg, necuratat

sare

piper

2 lingurite boia dulce de ardei

2-3 linguri ierburi de provence

1 lingura ulei

1 lingura apa

PREPARARE:

Curatam morcovii si ii taiem in fasii groase, apoi taiem apio si le punem pe fundul vasului. Adaugam 1 lingura ulei si 1 lingura apa.

pui-cu-ierburi-de-provence-la-crok-pot-1

Spalam puiul, il condimentam cu sare, piper la interior si la exterior, apoi il dam cu boia dulce de ardei si la final cu ierburi de provence. Il umplem cu un catel de usturoi intreg (necuratat de coaja), 1/2 mar si crengute de cimbru si levantica si il punem peste legume.

pui-cu-ierburi-de-provence-la-crok-pot-2

Punem capacul, setam aparatul pe modul de temperatura  “Slow” pentru 8-9 ore (8 pentru un pui mic, 9 pentru unul mediu) sau „High” pentru 5 ore. In acest timp nu ridicam capacul, puiul se va pregati incet si vom obtine cea mai frageda carne, plina de arome.

pui-cu-ierburi-de-provence-la-crok-pot-o

 

Pofta buna!

Comentarii

  • Cat de fraged a iesit!! Pana si in poze se vede..

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *