Paine cu leurda
Paine cu leurda
Miros frumos de paine, arome de usturoi salbatic si parmezan, mi-au adus bucurie la masa de pranz.
Va invit sa o incercati si voi, iar cei are tin post in aeasta perioada pot renunta la parmezan fara probleme, ramane aroma leurdei intr-o paine pufoasa si gustoasa.
Ingrediente paine cu leurda:
530 g faina
20 g drojdie proaspata
25 ml ulei de masline
300 ml apa calda
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
2 -3 legaturi leurda
3 linguri varfuite parmezan ras fin
1 praf piper proaspat macinat
Mod de preparare paine cu leurda:
Punem drojdia cu zahar, putina faina si 100 ml apa calda la dospit intr-o ceasca mai mare. Cand sta sa iasa din aceasta o punem peste faina (amestecata cu sare in prealabil) impreuna cu restul de apa calda si ulei si incepem sa framantam aluatul. Dupa ce acesta si-a dublat volumul, adaugam 1/2 din leurda tocata, putin piper proaspat macinat si 1 lingura parmezan ras.
Framantam aluatul si il lasam iar sa creasca in jur de 20 minute. Dupa acest interval intindem putin aluatul presaram restul de leurda si parmezan si incepem sa rulam aluatul.
Il punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca inca 15-30 minute, apoi coacem painea in cuptorul preincalzit la 220°C timp de aproximativ 50 minute.
Avem grija sa punem in cuptor un vas termorezistent cu apa ce va sta acolo pe toata perioada coacerii painii.
Lasam painea pe un gratar sa se raceasa. La incept coaja va fi tare, dar cu trecerea timpului se va inmuia.
Sa aveti pofta!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Ce pufosenie aromata!
Ce combinatie faina!!! Neaparat o voi incerca!