fbpx

RETETE RECENTE

HANKLICH – PRAJITURA SASEASCA

December 12, 2014 | CATEGORIA

hancklich-prajitura-saseasca-0

Hanklick este o prajitura tradional saseasca cu un strat cremos de crema si blat din aluat de cozonac. Daca facem cozonac de sarbatori, pastram aluat si pentru aceasta prajitura super delicioasa.

INGREDIENTE:

700 g aluat cozonac

1 litru lapte

200 g gris

150 g +100 g zahar

2 pastai vanilie

100 g unt

8 galbenusuri

2 albusuri

150 g smantana groasa (30%grasime)

 

PREPARARE:

Pregatim aluatul de cozonac, il lasam sa creasca in loc cald, apoi il intindem si il punem in tava mare a cuptorului tapetata in prealabil cu hartie ce copt.

Cat timp dospeste aluatul pregatim crema. Pentru inceput punem la fiert laptele cu semintele din pastaile de vanilie si 150 g zahar, apoi adaugam in ploaie grisul, amestecam si fierbem pana capata consistenta unei budinci.

Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam untul si mixam.

hancklich-prajitura-saseasca-1-1

Incorporam galbenusurile si omogenizam compozitia.

hancklich-prajitura-saseasca-2

Adaugam smantana.

hancklich-prajitura-saseasca-3

La final adaugam albususrile batute spuma tare cu 100 g zahar.

hancklich-prajitura-saseasca-4

Turnam crema peste blat.

hancklich-prajitura-saseasca-5

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 50 minute. Daca se rumeneste dupa primele 30 minute o acoperim, pentru a nu se colora prea tare la suprafata.

Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca, apoi o putem tapeta cu zahar pudra si o taiem in cuburi.

hancklich-prajitura-saseasca-0 hancklich-prajitura-saseasca-6

Nu pot decat sa va urez spor la prajiturit! 🙂

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *