Friptura de gasca cu sos de rosii si usturoi
Friptura de gasca cu sos de rosii si usturoi. 200 ml ketchup de casa sau sos de rosii cu ardei, scortisoara, oregano si cimbru

Am profitat de gasca pregatita la supa cu taitei si am pregatit-o la cuptor cu sos de rosii si usturoi. Este unul din cele mai bune sosuri de rosii ce poate insoti o friptura, asa ca nu ezitati sa il incercati.
INGREDIENTE:
Pentru friptura:
1 gasca tinerica
1 cutie rosii cuburi
200 ml ketchup de casa sau sos de rosii cu ardei, scortisoara, oregano si cimbru
7-8 catei usturoi
2 crengute rozmarin
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
sare
piper
Pentru fiert carnea in prealabil:
3-4 morcovi mari
1 radacina pastarnac
1 felie groasa telina
2 cepe medii
1 catel usturoi
1/4 lingurita boabe piper
PREPARARE: Punem carnea la fiert in apa cat sa fie acoperita gasca cu ingredientele specificate, asa cum am aratat la supa de gasca cu taitei.
Carnea fiarta in supa o scurgem apoi o punem intr-un vas termorezistent cu rosiile cuburi pasate amestecate cu ketchup, zahar, otet, usturoiul pisat ca pentru mujdei, sare si piper. Peste carne presaram cateva frunze din crengutele de rozmarin, restul le punem in sos. Asezonam si carnea cu sare si piper.
Acoperim vasul cu staniol si coacem friptura 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C, apoi scoatem folia si lasam sa se rumeneasca.
Simplu si bun! Pofta buna!