Spaghetti cu sos de ceapa, parmezan si rucola
Spaghetti cu sos de ceapa, parmezan si rucola. Aceasta reteta m-a fascinat inca din momentul in care am vazut-o. Pastele fierte in sos sunt mai mult decat perfecte, asa ca va recomand sa incercati.
Aceasta reteta m-a fascinat inca din momentul in care am vazut-o. Pastele fierte in sos sunt mai mult decat perfecte, asa ca va recomand sa incercati.
INGREDIENTE:
400 g Spaghetti Baneasa
3 cepe mari (800 g)
2-3 linguri ulei
1 cub mare unt
sare
piper proaspat macinat
2-3 crengute cimbru
500 ml supa pui
50 ml vin alb
300-350 ml apa
1 cana parmezan ras + 4 lingurite pentru decor
2 maini rucola
PREPARARE:
Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de o tigaie adanca cu un diamtru foarte mare (30-32 cm), astfel incat sa putem pune spaghetele intregi.
Tocam ceapa pestisori, apoi o punem in uleiul incins cu un cub maricel de unt si o calim cu capac in jur de 4 minute.
Dupa aceste interval adaugam sare, piper proaspat macinat si fruzele de cimbru si amestecam.
Dupa alte 4 minute de calit cu capacul pus adaugam supa de pui, vinul, apa si spaghetti. Fierbem la foc mic-mediu pana lichidul este absorbit de paste.
Luam de pe foc si adaugam parmezanul ras. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Lasam 2 minute sa se raceasca, adaugam rucola, amestecam si gata!
Putem manca, adaugand pentru decor parmezan ras.
Pofta buna!
Chiar bune! Nu stiu de unde v-a venit ideea asta, dar ceapa s-a topit si a fost o mancare tare buna. Sotul nu a vrut verdeata in farfurie, dar a mai cerut o portie!
🙂