Retete conserve / muraturi in saramura

27 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Retete conserve / muraturi in saramura. Muraturi in saramura gustoase si adevarate medicamente naturale. Folosite pe post de garnitura in sezonul rece, acestea sunt pline de vitamine si minerale.

CONSERVE / MURATURI IN SARAMURA

Muraturi in saramura gustoase si adevarate medicamente naturale. Folosite pe post de garnitura in sezonul rece, acestea sunt pline de vitamine si minerale.

Sunt un puternic antioxidant si o sursa buna pentru absortia fierului.

Au efecte diuretice, ajuta la intarirea sistemului imunitar, previn infectiile respiratorii si combat anxietatea.

Prin fermentare legumele conservate in saramura dau nastere la bacterii sanatoase ce ajuta la reglarea microfibrei din intestine.

Atentie! Nu sunt indicate persoanelor care sufera de afectiuni renale, hipertensiune, insuficienta cardiaca, retentie de apa, gravidelor care sufera de preeclamsie.

Pentru a avea muraturi in saramura bune trebuie sa folositi pe cat se poate legume netratate.

Pe langa acestea ajung in borcan si o sumedenie de condimente (boabe de piper, boabe de mustar, frunze de dafin sau frunze de telina, flori de marar uscate) si radacina de grean, care contribuie nu doar la gust ci si la pastrarea buna a muraturilor.

Boabele de mustar ajuta la reducerea balonarii, iar semintele de marar ajuta la regenerarea tesuturilor.

Nelipsiti sunt ardeii iuti si usturoiul, dar daca nu va plac nu le folositi. Insa, retineti ca usturoiul accelereaza eliberarea bacteriilor bune in muraturi.

Muraturile in saramura se fac usor si rapid.

Retineti insa un aspect important: se foloseste doar sare de muraturi neiodata. Puteti 30 g sare la 1 l de apa.

Va las mai jos cele mai simple si mai bune retete de conserve/muraturi in saramura. 

Cateva sfaturi utile:

  1. Muraturile vor fermenta. Varza trebuie pritocita, dar restul vor sta cu capacul pus pana cand apa se va limpezi.
  2. Daca obserati ca se umfla capacul exista riscul ca muraturile sa fie alterate.
  3. Hreanul pastreaza legumele tari. Folositi radacina, nu frunze!
  4. Folositi doar borcane curate si sterilizate.

APASATI PE TITLUL RETETEI DORITE SI VETI FI REDIRECTIONATI CATRE ACEASTA.

CONSERVE / MURATURI IN SARAMURA

GOGONELE MURATE IN SARAMURA

GOGONELE IMPANATE CU USTUROI

CASTRAVETI MURATI IN SARAMURA PENTRU IARNA

castraveti murati in saramura

MURATURI ASORTATE PICANTE IN SARAMURA

muraturi-asortate-picante

CONOPIDA MURATA IN SARAMURA

conopida-murata-in-saramura-1

ZARZAVAT PENTRU CIORBA LA BORCAN

zarzavat-pentru-ciorbe-la-borcan

CASTRAVETI MURATI IN SARAMURA PENTRU VARA

castraveti-murati-in-saramura-

VARZA MURATA LA BORCAN PENTRU SALATE

varza-murata-la-borcan

VARZA MURATA

ARDEI UMPLUTI CU VARZA SI STAFIDE

ardei-umpluti-cu-varza

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *