fbpx

RETETE RECENTE

DULCEATA DE FRUCTE DE SOC

August 23, 2014 | CATEGORIA

dulceata-de-fructe-de-soc

Dulceata de fructe de soc este un fel de minune a naturii, o dulceata cu proprietati incredibile pentru sanatate, cu gust bun, parfumata.

Fructele se culeg de pe ciorchini. Acestea trebuie sa fie foarte bine coapte, adica cele de culoare negre, poate si cele de culoare rosie foarte inchisa!

Se spala bine circhinii cu fructe sub jet de apa si se lasa la uscat.

Le puteti culege la sfarsit de iulie pana la mijlocul lui august, in functie de zonele in care locuiti.

Fructele de soc contin zaharuri, proteine, vitamine si multi nutrienti. Consumate in stare cruda o cantitate mai mare de 20 g se spune ca acestea pot fi toxice, dar in urma procesarii termice toxicitatea este redusa la minim.

Puteti sa va intariti sistemul imunitar cu aceasta dulceata de fructe de soc. Se pare ca aceste fructe au o putere extraodinara pentru ridicarea imunitatii, astfel ca in tratamente pentru boli foarte grave extrasul din boabe de soc este foarte eficient.

Boabele de soc se culeg cu mana de pe ciorcini, bob cu bob. Se desfac foarte usor daca sunt coapte si nu este atat un procedeu de migalos pe cat pare la prima vedere.

Se pun fructele intr-o oala, se toarna putin zahar peste ele si se lasa minim 4 ore, dar cel mai bine ar fi sa stea peste noapte, astfel incat sa se topeasca zaharul si fructele sa lase suc.

Eu am uitat sa amestec si zaharul a ramas netopit, asa ca nu procedati ca mine!

Dulceata din fructe de soc este deosebita, cu aroma speciala, cu gust dulce-acrisoara. Daca reusiti sa indepartati semintele din aceste fructe (nu stiu cine ar avea atat de multa rabdare), veti obtine o dulceata de fructe de soc foarte fina.

dulceata-de-fructe-de-soc-pe-paine

Este prima oara cand pregatesc  dulceata din fructe de soc si vreau sa va spun ca sunt foarte incantata de gust. Voi repeta experienta si anul viitor, daca voi avea norocul sa mai gasesc fructe de soc.

Daca vrei sa vezi cum se face dulceata din fructe de soc iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru dulceata de fructe de soc:

 

INGREDIENTE:

1 kg fructe de soc

1 kg zahar

120 ml apa

Suc de la 1 lamaie mica

½ lingurita coaja rasa lamaie

 

PREPARARE:

Am pus fructele cu 200 g zahar si le-am lasat 6 ore. Nu am amestecat bine asa ca acesta nu s-a topit. Voi nu procedati ca mine!

Am pus apa si 800 g zahar la fiert in jur de 20 minute , pana am obtinut un sirop mai gros. Am adaugat fructele de soc amestecate cu 200 g zahar, sucul de lamaie si am lasat sa fiarba.

dulceata-de-fructe-de-soc-1

Dupa aproximativ 40 de minute de fierbere am scos pe o farfurie putin sirop pentru a verifica consistenta. Daca este groasa si nu se prelinge in farfurie inseamna ca dulceata este gata.Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate, uscate si sterilizate pe care le sigilam imediat cu capace. Le acoperim cu o paturica sau cu servete groase de bucatarie pentru a se raci cat mai lent.

dulceata-de-fructe-de-soc-pe-paine

Spor la pregatit dulceata din fructe de soc!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

 

Comentarii

  • Ana

    Poate fi făcută și cu mai puțin zahăr?? Mai bio??

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *