Clatite cu ananas caramelizat si rom
Clatite cu ananas caramelizat si rom. Cand siropul da semne de ingrosare vom adauga 3 linguri de rom si 4 linguri din compotul in care a stat ananasul. Mai lasam pe foc un minut.
O portie de clatite cu ananas caramelizat si putin rom sunt desertul perfect. Pentru acest desert am folosit ananas bucati de la Sun Food, conserve care nu-mi lipsesc din camara pentru ca este 100% natural.
INGREDIENTE:
1 ou
400 ml lapte
1 praf de sare
2 linguri apa minerala
faina
ulei pentru preparare clatitele
1 conserva ananas bucati 565 g
5 linguri varfuite cu zahar
3 linguri rom
PREPARARE:
Batem ouale, adaugam laptele, un praf de sare, apoi incorporam faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie asemanatoare cu smantana subtire. Punem aluat in tigaia incinsa si unsa cu foarte putin ulei, cu ajutorul unui polonic, avand grija sa acoperim uniform suprafata tigaii. Le rumenim usor pe ambele parti.
Dupa ce pregatim clatitele le lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim ananasul: punem ananasul cu 5 linguri de zahar (putin varfuite) pe foc. Avem grija sa intoarcem ananasul pe ambele parti pentru a se rumeni usor.
Cand siropul da semne de ingrosare vom adauga 3 linguri de rom si 4 linguri din compotul in care a stat ananasul. Mai lasam pe foc un minut.
Aranjam clatitele pe farfurii apoi punem peste ele anansul caramelizat cu rom si putem manca.
Pur si simplu delicioase!
Imi plac clatitele si ananasul , no pot sa fie decat super delicioase!
Trebuie sa incerc si eu, mi-ai facut o pofta… 🙂
E ispititor tare 🙂 Ananas proaspat mananc oricand si oricat, dar zilele astea am tot dat peste retete cu ananas, gem de ananas, ananas caramelizat… o sa fac si eu, ca sigur o sa-mi placa 🙂