RETETE RECENTE

PUI CU OREZ SI CIUPERCI

July 28, 2014 | CATEGORIA

pui-cu-orez-si-ciuperci-0

Puiul cu orez si ciuperci este unul din preparatele preferate ale familiei noastre. Din acest motiv am ales sa il pregatesc cu ciuperci de la Sun Food, conservate 100%natural, pentru a oferi celor dragi ingrediente de calitate.

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

4 pulpe pui sau 8 ciocanele

2 cesti orez

1 ceapa medie

1/2 morcov mediu

1 felie ardei gras galben

1 lingura apio tocat marunt

1 borcan ciuperci taiate 280g

ulei

sare

piper

boia dulce de ardei

1 praf ierburi de Provence

2-3 fire cimbru

600 ml supa pui

PREPARARE:

Condimentam pulpele de pui (ciocanelele) cu sare, piper si boia, apoi le calim la foc mic in uleiul incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.

pui-cu-orez-si-ciuperci-1

In alta tigaie calim in 2 linguri ulei ceapa cu morcovul tocate marunt, apoi adaugam orezul, apio si ardeiul galben tocat.

pui-cu-orez-si-ciuperci-2

Calim totul in jur de 1 minut, apoi punem ciupercile. Daca sunt bucati mari le vom taia in cuburi mai mici.

pui-cu-orez-si-ciuperci-3

Dupa 3 minute, stingem cu supa de pui si lasam sa fiarba pana scade lichidul la jumatate. Asezonam cu ierburi de Provence, 3 lingui din uleiul in care au fost prajite pulpele, adaugam cimbru si dam la cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 15 minute (pana este absorbit lichidul).

pui-cu-orez-si-ciuperci-4-0

Gustam si vedem daca orezul este facut. Daca este nevoie mai adaugam 1 ceasca de apa si lasam la cuptor pana se absoarbe. Cand este gata punem in farfurii si putem manca.

pui-cu-orez-si-ciuperci-0-1

Pofta buna!

Comentarii

  • Ceva foarte gustos ! Si noua ne place, mai ales langa o salata simpla de rosii si castraveti 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *