Pui cu orez si ciuperci
Pui cu orez si ciuperci. Condimentam pulpele de pui (ciocanelele) cu sare, piper si boia, apoi le calim la foc mic in uleiul incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Puiul cu orez si ciuperci este unul din preparatele preferate ale familiei noastre. Din acest motiv am ales sa il pregatesc cu ciuperci de la Sun Food, conservate 100%natural, pentru a oferi celor dragi ingrediente de calitate.
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
4 pulpe pui sau 8 ciocanele
2 cesti orez
1 ceapa medie
1/2 morcov mediu
1 felie ardei gras galben
1 lingura apio tocat marunt
ulei
sare
piper
boia dulce de ardei
1 praf ierburi de Provence
2-3 fire cimbru
600 ml supa pui
PREPARARE:
Condimentam pulpele de pui (ciocanelele) cu sare, piper si boia, apoi le calim la foc mic in uleiul incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.
In alta tigaie calim in 2 linguri ulei ceapa cu morcovul tocate marunt, apoi adaugam orezul, apio si ardeiul galben tocat.
Calim totul in jur de 1 minut, apoi punem ciupercile. Daca sunt bucati mari le vom taia in cuburi mai mici.
Dupa 3 minute, stingem cu supa de pui si lasam sa fiarba pana scade lichidul la jumatate. Asezonam cu ierburi de Provence, 3 lingui din uleiul in care au fost prajite pulpele, adaugam cimbru si dam la cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 15 minute (pana este absorbit lichidul).
Gustam si vedem daca orezul este facut. Daca este nevoie mai adaugam 1 ceasca de apa si lasam la cuptor pana se absoarbe. Cand este gata punem in farfurii si putem manca.
Pofta buna!
Ceva foarte gustos ! Si noua ne place, mai ales langa o salata simpla de rosii si castraveti 🙂