Salata de vara cu tortellini baneasa si parmezan
Salata de vara cu tortellini baneasa si parmezan. Punem pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp spalam legumele si le taiem pentru salata.
In zilele calduroase de vara cina va fi usoara, dar hranitoare. O salată de paste este mai mult decat apetisanta, asa ca aceasta solutie o preferam adesea atat pentru gust, cat si pentru ca se pregateste rapid.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
120 g tortellini
4 rosii medii
6 rosii cherry culori diferite
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
2 castraveti
20 g parmezan ras mare
frunze de busuioc
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
1 lingurita mustar Dijon
sare
piper
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp spalam legumele si le taiem pentru salata.
Punem rosiile, castravetii, ardeii si ceapa intr-un castron, apoi turnam peste ele un dressing realizat prin amestecarea intr-un borcan a muastarului cu otet, ulei de masline, sare si piper proaspat macinat. Amestecam usor, apoi adaugam tortellini scurse si spalate sub jet de apa rece.
Punem salata in castron, presaram parmezanul ras mare, frunze mici de busuioc si servim.
Pofta buna!
Cristina, pozele sunt absolut superbe!!!
multumesc!
Buna, in loc de mustar, nu as putea pune smantana, iaurt sau altceva..nu agreez mustarul dar il vad peste tot, ba in maioneze, ba in dresing si restul, s-ar putea inlocui cu altceva?
Multumesc :-*
Este o cantitate foarte mica. Poti sa nu pui, dar parerea mea sincera este ca ar trebui sa ii dai o sansa in aceasta reteta. 🙂