Tarta cu capsune si crema de vanilie
Tarta cu capsune si crema de vanilie. Nu va speriati, nu este nimic complicat in pregatirea acesteia, aveti nevoie doar de o forma buna de copt si putina rabdare.
Tarta cu capsuni si crema de vanilie este rasfatul maxim la ceas de amiaza, cand te asezi pe canapea cu o ceasca de cafea. Fie ca alegi sa citesti o carte, sa te uiti pe geam sau la televizor, tarta aceasta iti va aduce acel ceva de care ai nevoie pentru ca starea de bine sa fie exact asa cum iti imaginezi. Crema pregatita cu lapte si vanilie, gustul dulce-acrisor al fructelor, o cana de ceai sau cafea, si ai aici nu doar reteta unei prajituri, ci reteta perfecta pentru placeri gustative. Nu va plictisesc cu povesti despre tarte si canute de ceai, dar in pozele acestea am surprins cana primita de la o prietena de suflet si ceaiul care imi place in acest moment cel mai mult. Apoi, fructele acestea mici si rosii sunt mereu alaturi de sufletul meu. Acestea fiind spuse, cum ar putea fi tarta cu capsuni si crema de vanilie daca nu mega-delicioasa?
Nu va speriati, nu este nimic complicat in pregatirea acesteia, aveti nevoie doar de o forma buna de copt si putina rabdare.
Tarta cu capsuni ci crema de vanilie este preferata sotului si baiatului meu. Imi spun mereu sa le fac „Tarta Delicioasa”.
Mai multe retete cu capsuni gasiti aici.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
3 oua -separam albusul de galbenus
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
4 linguri faina + faina pentru tapetare forma
2 linguri ulei + ulei pentru tapetare forma
1 lingura apa rece
Pentru crema:
300 ml lapte
semintele de la 1/2 pastaie vanilie
2-3 linguri zahar
2 linguri amidon (faina sau budinca vanilie)
200 ml frisca lichida
Pentru ornat:
350 g capsune
1 plic gelatina rosie
PREPARARE:
Batem albusurile cu zaharul tos si cel vanilat pana devin o spuma tare , ca pentru bezea, apoi adaugam treptat galbenusurile si amestecam usor cu o spatula. Adaugam uleiul, apa rece, iar la final incorporam faina continuand sa amestecam foarte usor pana omogenizam compozitia.
Turnam aluatul in tava tapetata cu ulei si faina. Daca nu avem o tava foarte buna este de preferat sa punem hartie de copt pe fundul acesteia pentru a nu strica blatul cand il scoatem.
Coacem blatul pentru tarta de capsuni in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute (pana trece testul cu scobitoarea).
Cat timp se raceste blatul pregatim crema. Scoatem semintele din 1/2 pastaie vanilie si o punem la fiert cu lapte si zahar.
Pastram cateva linguri de lapte in care dizolvam amidonul (faina sau budinca de vanilie) pe care le punem peste laptele caldut si lasam sa fiarba, amestecand cat de des putem, pana capata consistenta unei budinci.
Luam de pe foc, o lasam sa raceasca, apoi o amestecam cu frisca batuta.
Punem crema peste blat, aranjam fructele, apoi turnam gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe pachet.
Lasam tarta la rece minim o ora, apoi putem manca.
Hanciarec Elvira a decorat tarta cu mai multe tipuri de fructe. Arata tare bine!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Am trecut imediat la treaba, asa ca in loc de gem am facut tarta.N-a mai fost nevoie de gelatina,baietii asteptau prea mult. A iesit super. Multumim ptr.retete si idei. Te pup!
Te pup, Maria!
Buna! ce diametru are tava ta de tarta? multumesc
Buna ziua. Are 24 cm.