Sos picant de rosii cu ton si masline
Sos picant de rosii cu ton si masline. Daca saptamana la birou se anunta grea, cu ore peste program, il putem pregati in week-end, astfel incat viitoarea cina va fi gata in maxim 15 minute.

Acest sos picant de rosii cu ton si masline este perfect pentru paste. Avantajul lui este ca il putem pregati chiar cu 2-3 zile mai devreme si il putem pastra la frigider intr-un borcan cu capac, urmand doar sa-l incalzim cand ii vine vremea sa fie folosit.
Daca saptamana la birou se anunta grea, cu ore peste program, il putem pregati in week-end, astfel incat viitoarea cina va fi gata in maxim 15 minute.
INGREDIENTE:
(pentru 2-3 portii)
12 rosii cherry taiate pe jumatate
3 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
1 varf cutit fulgi de ardei iute
10-12Â masline fara samburi
8-10 frunze busuioc
1/2 lingurita sare
1 varf cutit zahar
piper
PREPARARE:
Calim in ulei usturoiul pisat timp de 10 secunde impreuna cu fulgii de ardei iute, apoi adaugam pulpa de rosii tocata, rosiile cherry, maslinele feliate si jumatate din frunzele de busuioc.
Asezonam cu sare, piper si putin zahar. Fierbem pana se ingroasa sosul, apoi adaugam tonul si restul de busuioc tocat si mai fierbem inca 2-3 minute.
Luam de pe foc si servim cu paste sau il punem la rece intr-un vas care se inchide etans pentru 2-3 zile.
Pofta buna!
E grozav sosul, merge perfect cu paste 🙂
Nu-i asa?
Ce pofta mi-ai facut…
Ma bucur! Te astept la masa!
Bestiala idee! Cu siguranta o voi pune in practica cat de curand, mai ales ca munca la birou imi va ocupa de acum incolo si mai mult timp. 🙂