Chec marmorat cu merisoare

28 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Chec marmorat cu merisoare. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu laptele batut si uleiul.

Cand raman prea putine oua in frigider  pentru deserturi complicate, un chec poate fi solutia perfecta. Si pentru un plus de gust putem folosi meriosoare sau stafide, dar cred ca la fel de bine ar merge si niste caise uscate tocate cuburi mici. O dulcegarie simpla si tare gustoasa!

INGREDIENTE: 

3 oua

1 praf de sare

100 ml lapte batut

100 ml ulei

120 g faina

1 lingurita praf de copt

2 linguri amidon

120 g zahar

1 lingurita coaja rasa lamaie

1 lingura praf de cacao neagra

3 linguri merisoare

PREPARARE:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu laptele batut si uleiul.

chec-marmorat-cu-merisoare-1

Le incorporam treptat, amestecand usor, in compozitia de albusuri.

chec-marmorat-cu-merisoare-2

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, amidon si coaja rasa de lamaie.

chec-marmorat-cu-merisoare-3

In tava tapetata cu hartie de copt turnam aluat, presaram merisoare, acoperim cu aluat si punem iar merisoare.

chec-marmorat-cu-merisoare-4

Pastram 2 linguri de aluat pentru a le amesteca cu cacao, le punem peste aluatul din tava si amestecam pentru a realiza efectul de marmorat.

chec-marmorat-cu-merisoare-5

Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi il feliem si servim.

chec-marmorat-cu-merisoare

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *