Chec marmorat cu merisoare
Chec marmorat cu merisoare. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu laptele batut si uleiul.
Cand raman prea putine oua in frigider pentru deserturi complicate, un chec poate fi solutia perfecta. Si pentru un plus de gust putem folosi meriosoare sau stafide, dar cred ca la fel de bine ar merge si niste caise uscate tocate cuburi mici. O dulcegarie simpla si tare gustoasa!
INGREDIENTE:
3 oua
1 praf de sare
100 ml lapte batut
100 ml ulei
120 g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri amidon
120 g zahar
1 lingurita coaja rasa lamaie
1 lingura praf de cacao neagra
3 linguri merisoare
PREPARARE:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu laptele batut si uleiul.
Le incorporam treptat, amestecand usor, in compozitia de albusuri.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, amidon si coaja rasa de lamaie.
In tava tapetata cu hartie de copt turnam aluat, presaram merisoare, acoperim cu aluat si punem iar merisoare.
Pastram 2 linguri de aluat pentru a le amesteca cu cacao, le punem peste aluatul din tava si amestecam pentru a realiza efectul de marmorat.
Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi il feliem si servim.
Pofta buna!
Ce frumos ti-a iesit marmoratul..Tare bun pufosul asta de chec!
MULTUMESC!
Tare gustos trebuie sa fie! Imi plac tare mult merisoarele
Multumesc!
Si mie imi plac merisoarele, dar si checul, iar al tau e tare-tare frumos 🙂
Multumesc!
Tocmai am făcut checul, după rețeta ta! E pufos și delicios! Mulțumesc 🤗