Ciorba de ied a la grec
Ciorba de ied a la grec. Ciorba de ied a la grec este una din cele mai bune ciorbe pregatite din acest tip de carne. Putem schimba carnea cu cea de miel si va fi la fel de gustoasa.
Ciorba de ied a la grec este una din cele mai bune ciorbe pregatite din acest tip de carne. Putem schimba carnea cu cea de miel si va fi la fel de gustoasa.
INGREDIENTE:
capul, gatul si o pulpa superioara ied
1 ceapa
4 morcovi medii
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
1/2 ardei kapia
3 linguri orez
2 galbenusuri
200 ml smantana
sucul de la 1-2 lamai
sare
1/4 lingurita boabe de piper
tarhon
PREPARARE:
In primul rand spalam foarte bine carnea, apoi o curatam de pielite. O punem in oala, adaugam apa cat sa fie deaspura carnii cu 3-4 degete si o fierbem la foc mic, luand spuma cat de des putem. Punem si putina sare si boabe de piper in apa in care fierbem carnea. Punem si orezul la fiert pentru 10 minute.
Calim ceapa tocata marunt, 2 morcovi taiati rondele sau cuburi, 1/4 din telina si ardeiul kapia.
Le punem langa carne impreuna cu legumele necalite cand carnea este pe jumatate fiarta. Lasam pe foc pana aceasta este complet fiarta. Luam apoi de pe foc si alegem carnea. Punem tarhonul, sucul de la o lamaie, orezul si carnea si mai fierbem inca 10 minute.
Luam apoi ciorba de pe foc si o dregme cu galbenusurile amestecate cu smantana si un polonic de ciorba calda. Gustam si adaugam daca este nevoie sare sau suc de lamaie.
O servim imediat.
Delicioasa!