Cupcakes puisori

16 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Cupcakes puisori. Briose cu puisori pentru copii – Cupcakes Puisori – reteta speciala pentru copii pentru Sarbatorile Pascale sau petreceri.

briose cu pui divainbucatarie

Briose cu puisori pentru copii – Cupcakes Puisori – reteta speciala pentru copii pentru Sarbatorile Pascale sau petreceri.

Sunt de mare efect si le poti pregati oricand, nu doar pentru Sarbatorile Pascale.

Poti sa te distrezi cu copilul si sa il rogi sa te ajute la modelarea bilutelor sau la realizarea crestei si ciocului si astfel veti avea parte de distractie in bucatarie.

Mai multe delicii speciale pentru copii gasesti daca apesi aici.

cupcakes-puisori-pentru-Pasti

Sper ca voi gasi mamici dornice sa ii rasfete pe cei mici si isi vor rapi din timp special pentru a face si aceste briose.

Nu cred ca exista bucurie mai mare, la masa de Pasti, decat un desert special pentru ei.

Sigur il vor aprecia mai mult decat o felie de cozonac sau pasca.

Chiar si cozonacii pot fi pregatiti cu forme speciale pentru copii (iepuras, miel, leu, etc).

Cupcakes puisori este o reteta ce ii va incanta foarte tare pe copii, dar si adultii le iubesc pentru ca sunt frumusele si savuroase.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas.

Ingrediente cupcakes puisori:
(pentru 6 bucati)

Pentru muffins:
50 g unt la temperatura camerei
70 g zahar
1 pachet zahar vanilat
1 lingura cu varf iaurt grecesc
1 ou + 1 galbenus
un praf de sare
120 g faina
1 lingurita praf de copt

Pentru capul puilor:
100 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
5 linguri nuca de cocos
6 linguri migdale macinate
40 g martipan ras

Pentru decor:
nuca de cocos
25 g martipan
cateva picaturi de colorant alimentar rosu
12 picaturi de ciocolata

Cum se fac cupcakes cuisori:

Am mixat untul cu zahar si zahar vanilat, apoi am adaugat iaurtul.

Am incorporat faina amestecata in prealabil cu praf de copt si putina sare.

cupcakes-puisori-1

Am umplut 3/4 din formele de briose cu aluat si le-am copt 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

cupcakes-puisori-2

In acest timp am mixat smantana pentru frisca cu zahar pudra pana a capat consiatenta tare (dar sa nu fie untoasa).

Am uns cu aceasta fiecare muffins cu 1/2 lingurita frisca, apoi am presarat putina nuca de cocos – pentru a imita fulgii.

Capul se va lipi mai usor daca exista o crema.

cupcakes-puisori-3

In restul de frisca am adaugat nuca de cocos si martipanul ras si am amestecat usor.

cupcakes-puisori-4

Am adaugat si migdalele macinate si am amestecat pana s-a omogenizat.

Am impartit compozitia in 6 (in jur de 35g) pentru a realiza capul puilor.

Am modelat intre palme bilele ce vor deveni capul puilor si le-am tavalit prin nuca de cocos.

Am amestecat martipanulul pentru decor cu cateva picaturi de colorant rosu, apoi am decupat creasta si ciocul puilor.

cupcakes-puisori-5

Pentru mai multa stabilitate cu ajutorul unui cutit subtire am realizat mici gaurele in care am infipt ciocul si creasta.

Am aranjat picaturile de ciocolata pe post de ochi si cupcakes-urile puisor sunt gata!

cupcakes-puisori-0

Sunt delicioase si de mare efect.

Le incerci si tu?

Ma puteti urmari si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gaseiti daca apasati aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *