Prajiturele oua de ciocolata
Prajiturele oua de ciocolata.
INGREDIENTE:
100 g ciocolata cu lapte
50 g de ciocolata neagra
60 g unt
70 g nuci macinate
2 oua
70 g faina
1/4 lingurita praf de copt
50 g de zahar
1 praf de sare
Pentru glazura:
250 g ciocolata cu lapte
4 linguri lapte
30 g unt
bombonele pentru decor
PREPARARE:
Topim la baine-marie cele doua tipuri de ciocolata si untul.
Cand s-au topit le luam de pe foc, amestecam rapid si incorporam ouale batute cate putin continuand sa mixam. Adaugam apoi faina amestecata cu un praf de sare, zahar si 1/4 lingurita praf de copt. Adaugam apoi nucile macinate.
Punem cu lingurita aluatul in formele tapetate cu ulei si faina si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-15 minute. Dupa ce s-au copt le punem sa se raceasca pe un gratar.
Pregatim glazura topind ciocolata cu laptele la microunde, apoi adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza. scufundam ouale de ciocolata in glazura, o lasam sa intareasca apoi le decoram cu bombonele, flori de zahar sau ciocolata alba topita.
Delicioase!
Ce faine, mai ales ca se apropie si Pastele 😉
😉
Te pregatesti deja de Paste?!
Mai este atat de putin!