Quiche cu cartofi, jambon si broccoli
Quiche cu cartofi, jambon si broccoli. Peste acest strat punem ceapa calita, apoi jambonul de curcan taiat un fasii.
INGREDIENTE:
1 foaie aluat foietaj
1 ceapa mare
270 g de cartofi fierti in coaja
100 g jambon de curcan
1/2 broccoli mic
3 oua
150 ml creme fraiche (smantana groasa)
1 varf de cutit de nucsoara
sare
piper
2 linguri ulei pentru prajit
PREPARARE:
Curatam cartofii de coaja si ii feliem cat mai subtire, astfel incat sa nu se rupa cand ii taiem. Calim ceapa tocata julien si fierbem broccoli in apa clocotita cu sare 3 minute. Intindem aluatul de foietaj in tava si il intepam cu o furculita in cat mai multe locuri. Punem un strat de cartofi peste aluat, apoi asezonam cu sare si piper.
Peste acest strat punem ceapa calita, apoi jambonul de curcan taiat un fasii.
Batem ouale cu creme fraiche, sare, piper si un praf de nucsoara. Le turnam in tava, apoi punem buchetelele de broccoli.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-40 minute, sau pana se intareste compozitia de ou si se rumeneste usor.
Cand se raceste o putem felia si servim.
Pofta buna!
Neaparat trebuie incercata….arata intr-un mare fel !!!
Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te tzuc !
🙂 Multumesc pentru invitatie!
Imi ploua in gura!!! Merge la fix ptr micul dejun de maine dimineata!
😉