Inimioare mocha cu ciocolata
Inimioare mocha cu ciocolata. Inimioare mocha cu ciocolata – biscuiti cu cafea si glazura de ciocolata – desert simplu, rapid si usor de facut.
Inimioare mocha cu ciocolata – biscuiti cu cafea si glazura de ciocolata – desert simplu, rapid si usor de facut.
Biscuitii acestia sunt pur si simplu perfecti, nu reusesc sa le gasesc defecte oricat as incerca. Merg foarte bine pentru un moment de relaxare!
Iubesc cafea si cred ca toata lumea stie deja acest lucru. Toata colectia mea de retete cu cafea o poti citi daca apesi aici.
O alta reteta reteta delicioasa de biscuiti/fursecuri mocha de pe blog este cea de stelute, decorate cu ciocolata alba. Reteta este aici.
Retetele de biscuiti sunt postate in aceasta colectie.
Poti sa pregatesti acesti biscuiti fragezi cu cafea si in alta forma, dar alege una care iti permite sa glazurezi biscuitii.
I-am facut si in forma de cercuri sau dreptunghiuri, dar parca au mai mult farmec asa cum i-am decupat acum.
Ca sa iasa biscuiti buni si gustosi alege doar unt cu grasime mare si o ciocolata de calitate (nu recomand ciocolata de menaj).
Untul trebuie scos din frigider astfel incat sa fie moale, iar paletele mixerului sa il poata prelucra usor, dar nu trebuie sa fie foarte moale si nici topit.
Nu uita sa adaugi un varf cutit de sare pentru a potenta aromele si gustul.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti mocha cu ciocolata:
INGREDIENTE:
(pentru 24-30 buc, in functie de marimea formei)
120 g unt 80%grasime.
100 g zahar
2 oua
1 lingura ness (7 g)
2 linguri apa fierbinte
280 g faina
100 g nuca macinata
1 praf de sare
1/2 lingurita praf de copt – 4 g
1 lingurita extract de vanilie
Pentru topping:
150 g ciocolata cu lapte
30 g ciocolata neagra
3 linguri lapte
PREPARARE:
Dizolvam ness-ul in 2 linguri apa fierbinte, apoi lasam sa se raceasca. Mixam untul cu zaharul pana devin o crema spumoasa si adaugam ouale unul cate unul.
Incorporam faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt. Adaugam ness-ul si extractul de vanilie si amestecam bine.
Punem si nuca si omogenizam compozitia.
Punem aluatul intr-o folie de staniol si il dam la rece pentru o ora. Intindem apoi aluatul pe plansa de lucru peste care presaram faina si decupam inimioare pe care le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 12 minute, apoi scoatem biscuitii si ii lasam sa raceasca pe un gratar.
Topim ciocalata cu 3 linguri de lapte la baine-marie si ungem jumatate din biscuite sau decoram dupa cum avem imaginatie in acel moment.
Deliciosi!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Iti las mai jos reteta de bomboane „Brigadeiro”
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.
Subscriu! Merg de minune langa o ceasca de cafea 🙂
😉
Servesc si eu cateva!
Cu drag!
Ce frumusei sunt! Si cred ca-s tare buni! 🙂
😉
Ce frumoase sunt..
MULTUMESC!
Chiar cautam o reteta de biscuiti fragezi si aratosi. Pare-se ca am gasit-o. Multumesc Cristina!
Love, Praji♡
Daca iti place aroma cafelei sunt perfecti, daca nu ii poti incerca pe acestia: http://www.dev.divainbucatarie.ro/biscuiti-fragezi-spritati/