Guguluf cu martipan, ciocolata si mac
Guguluf cu martipan, ciocolata si mac. Din categoria retetelor delicioase, rapide si usor de pregatit acest guguluf va cuceri cu siguranta pe cei dragi.

Din categoria retetelor delicioase, rapide si usor de pregatit acest guguluf va cuceri cu siguranta pe cei dragi.
INGREDIENTE:
200 g unt
175 g zahar
1 plic zahar vanilat
5 oua
3 linguri iaurt grecesc
350 g faina
1 praf de sare
1 pachet praf de copt
100 g martipan
100 g ciocolata
1 lingura lapte
1 lingura praf de cacao neagra
1 lingura cu varf seminte de mac
Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata alba
4 linguri lapte
PREPARARE:
Mixam untul cu zahar si zahar vanilat pana devin ca o spuma, incorporam apoi ouale unul cate unul.
Adaugam iaurtul, apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.
Impartim aluatul in 3 parti aproximativ egale. O parte o amestecam cu martipan ras, alta cu ciocolata topita cu o lingura de lapte si amestecata cu cacao, iar a treia cu semintele de mac.
Punem aluat in forma tapetata cu ulei si faina alternativ (atat pe orizontala, cat si pe verticala – in doua straturi), apoi amestecam usor cu un bat pentru a crea efectul de marmorat.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45-55 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Scoatem guguluful pe un gratar si il lasam sa se raceasca. Topim apoi cele doua tipuri de ciocolata (fiecare cu cate 2 linguri lapte) si glazuram guguluful.
Cand ciocolata se intareste feliem si servim.
Pofta buna!
Arata grozav de bine.Macar o bucatica iau si eu,altfel mor de pofta!
Cu drag!
wowwww, arata extraordinar, apetisant, delicios si extrem de pufos 😀
Multumesc!
Au voie si barbatii sa citeasca blogul tau? Ca nevasta e cam diva la noi in bucatarie. Si mie imi cam place sa gatesc.
Arata super gugulufu’!
Stiu si eu ce bunatati face sotia ta 🙂
mmm ce pufos a iesit checul!
Ma servesc si eu cu o feliuta langa cafea 🙂
Pupici
Te pup, Mimmi!
N-am mancat niciodata cu martipan in umplutura..
este super!