Din categoria retetelor delicioase, rapide si usor de pregatit acest guguluf va cuceri cu siguranta pe cei dragi.
INGREDIENTE:
200 g unt
175 g zahar
1 plic zahar vanilat
5 oua
3 linguri iaurt grecesc
350 g faina
1 praf de sare
1 pachet praf de copt
100 g martipan
100 g ciocolata
1 lingura lapte
1 lingura praf de cacao neagra
1 lingura cu varf seminte de mac
Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata alba
4 linguri lapte
PREPARARE:
Mixam untul cu zahar si zahar vanilat pana devin ca o spuma, incorporam apoi ouale unul cate unul.
Adaugam iaurtul, apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.
Impartim aluatul in 3 parti aproximativ egale. O parte o amestecam cu martipan ras, alta cu ciocolata topita cu o lingura de lapte si amestecata cu cacao, iar a treia cu semintele de mac.
Punem aluat in forma tapetata cu ulei si faina alternativ (atat pe orizontala, cat si pe verticala – in doua straturi), apoi amestecam usor cu un bat pentru a crea efectul de marmorat.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45-55 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Scoatem guguluful pe un gratar si il lasam sa se raceasca. Topim apoi cele doua tipuri de ciocolata (fiecare cu cate 2 linguri lapte) si glazuram guguluful.
Cand ciocolata se intareste feliem si servim.
Pofta buna!
Comentarii
Arata grozav de bine.Macar o bucatica iau si eu,altfel mor de pofta!
Cu drag!
wowwww, arata extraordinar, apetisant, delicios si extrem de pufos 😀
Multumesc!
Au voie si barbatii sa citeasca blogul tau? Ca nevasta e cam diva la noi in bucatarie. Si mie imi cam place sa gatesc.
Arata super gugulufu’!
Stiu si eu ce bunatati face sotia ta 🙂
mmm ce pufos a iesit checul!
Ma servesc si eu cu o feliuta langa cafea 🙂
Pupici
Te pup, Mimmi!
N-am mancat niciodata cu martipan in umplutura..
este super!